Haberler

Yasin Hayal'in Yargılanmasına Devam Edildi

Abone Ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesinde Azmettirici Olduğu İddiasıyla Tutuklu Bulunan Yasin Hayal'in, Mc Donald's'ı Bombalama Davasında Yargılanmasına Devam Edildi.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Yasin Hayal’in, Mc Donald’s’ı bombalama davasında yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Tekirdağ’da tutuklu bulunan Yasin Hayal getirilmedi. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı’nın mütalasının Yasin Hayal’in yüzüne okunarak son sözünün sorulması için bir önceki duruşmada Tekirdağ Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verilen yazının cevabının gelmemesi üzerine duruşmayı 9 Nisan 2009’a erteledi.

Yargıtay bozmuştu

24 Ekim 2004’te Mc Donald’s önüne bomba koyan Hayal, 6 kişinin yaralanmasına neden olmuş ve toplam 6 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay’ın bozduğu karar sonrası yeniden hakim önüne çıkan Hayal hakkında, ’Kişilerde korku ve kaygı oluşturacak şekilde bomba patlatmak’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar, olayda yaralananların her biri için de ayrı ayrı 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title