Haberler

Yatırda Tahribat ve Hırsızlık Tepkiye Neden Oldu

Abone Ol

Selimiye Camii’nin arkasında yer alan ve Hz. Hüseyin'in oğluna ait olduğu iddia edilen yatıra yapılan tahribat, tepki ve üzüntüyle karşılandı.

Selimiye Camii'nin arkasında yer alan ve Hz. Hüseyin'in oğluna ait olduğu iddia edilen yatıra yapılan tahribat, tepki ve üzüntüyle karşılandı. Öte yandan yatırın yanındaki alanda bulunan ağaç ve fidanlar kesilirken, emekli İmam Yusuf Çengelli'ye ait bazı bahçe malzemeleri de çalındı.

Selimiye Camii'nin arkasında yer alan ve çok sayıda ziyaretçi alan yatırı geçtiğimiz gün kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tahrip etti. Hz. Hüseyin'in oğullarından Ali Asgar'a ait olduğu iddia edilen yatırın demir parmaklıkları sökülürken, yatırın kitabesi yıkıldı ve çevresindeki mermerler de kırıldı. Tahribat haberini alan Edirne Cem Vakfı Başkanı Ali Arıkan, "Biz bu yatırı çok önemsiyoruz. Bunu yapanlar Müslüman olamaz. Bu bile bile yapılan bir şey. Ağaçları kesmişler, Edirne'de böyle bir olayın yaşanması çok üzücü. Sahip çıkılmalı ki bunu yapan ya da yapanlar insan değil, Müslüman olamaz. Çevresinde demir parmaklıklar kırılmış, kitabesi yıkılmış, ağaçları kesmişler. Birileri burasını ele geçirmek istiyor. Edirne gibi yerde böyle bir olayın yaşanması yazık. Bu kasten yapılmış bir hareket. Talebimiz, sahip çıkmalı ve korumalıyız. Bu tahribatı yapmakla kimsenin eline bir şey geçmez. Bizi ve halkımızı bu olay derinden üzmüştür" ifadelerini kaydetti.

Öte yandan bahçe sorumlusu Yusuf Çengelli de sorumlu olduğu alanda kendisine ait bazı malzemelerin çalındığını öne sürerek polise şikayetçi oldu. Olay yeri inceleme ekibi ihbar üzerine adrese gelerek incelemelerini yaptı. Durumdan şikayetçi olan emekli İmam Çengelli, "Büyük dut ağacı ve 8 fidan kesilmiş. Ayrıca 100 metre bahçe su hortumu ve bahçede bulunan bazı bahçe bakımında kullanılan malzemeler yok, çalınmış. Bunu yapan kişi veya kişilerin bulunmasını istiyorum. Şikayetçiyim" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Asgar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title