Yatırımcıya Sadeyağ Önerisi
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa sadeyağının yatırımcılar için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.
Urfa'nın sadeyağ konusundaki potansiyelini işadamlarına anlatan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, potansiyelin tüm yatırımcılar için bulunmaz bir fırsat olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin önemli tatlı üreticilerinden olan ve Faruk Güllüoğlu markasıyla tanınan İşadamı Faruk Güllü, üretimi yerinde görmek, üreticilerle istişarede bulunmak ve Şanlıurfa Sade Yağı'nın tanıtımına katkı sağlamak üzere ulusal basın temsilcileri ile geldiği Urfa'da Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan E. Sabri Ertekin Şanlıurfa'da yaklaşık 1 milyon 800 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu ve bu hayvanlardan günlük 21 bin 600 kg Şanlıurfa Sadeyağı üretilebileceğinin mümkün olduğunu, bunun Urfa ekonomisine de ciddi katkılar sağlayacağını belirtti.
Gerçekleşen toplantıya Başkan E. Sabri Ertekin'in yanı sıra ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, Meclis Üyeleri Mustafa Sonekinci, M. Fatih Us, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün, Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa Borsası Başkan Yardımcısı İsmail Bereket, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe ile basın temsilcileri katıldı.
Ertekin Konuşmasında şunları kaydetti: "Şanlıurfa'da 2007 yılından itibaren hayvancılık sektöründe yaşanan gelişmeler umut verici. İlimizde küçükbaş hayvancılık bölgesel şartlara uygunluğu dolayısıyla genelde "İvesi Koyun" ırkı ile yapılmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerine göre ilimizde yaklaşık 1 milyon 800 bin adet küçükbaş hayvan bulunuyor. Yaklaşık 1 milyon 80 bin litre günlük süt üretilmekte, 25 kg koyun sütünden de 1 kg sadeyağ üretilmekte. Dolayısıyla günlük 43 bin 200 kg sadeyağ potansiyeli var. Bu potansiyelin yarısı sadeyağ üretimi için diğer yarısı da peynir, süt, yoğurt, kaymak olarak tüketilirse günlük 21 bin 600 kg sadeyağ üretmek mümkün. Dolayısıyla önemli bir hammadde olan Şanlıurfa Sadeyağını küçükbaş hayvancılıkla uğraşan tüm yatırımcılarımız üretebilir ve ilimiz ekonomisine de ciddi katkılar sağlayabilirler" dedi.
BEREKET: URFA SADEYAĞI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bereket, sadeyağın Urfa ile anılması için Ticaret Borsası olarak çalışma başlattıklarını söyledi.
Faruk Güllüoğlu'nun, sadeyağın üretimini yerinde görmek ve sade yağ üreticileri ile tanışmak için Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği toplantıya katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bereket, Türkiye'deki en kaliteli sade yağın Urfa'da üretildiğini söyledi.
Kent ekonomisine ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla; "Urfa Sadeyağının coğrafi işaretini alacaklarını belirten Bereket, bu kapsamda Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduklarını ve başvurunun kabul edilerek uzmanlar tarafından incelendiğini kaydetti.
Faruk Güllüoğlu, ise yaptığı açıklamada Urfa Sadeyağını yerinde görmek ve üreticileri ile tanışmak için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)