Haberler

"Yaz Aylarında Kadınların Ortak Telaşı Selülit"

Abone Ol

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Hülya Sağlam, yaz aylarına girilirken tüm kadınların ortak telaşının fazla kiloları ve selülitleri olduğuna dikkat çekerek tedavide kullanılan AWT yöntemi ile ilgili bilgi verdi.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Hülya Sağlam, yaz aylarına girilirken tüm kadınların ortak telaşının fazla kiloları ve selülitleri olduğuna dikkat çekerek tedavide kullanılan AWT yöntemi ile ilgili bilgi verdi.

Günümüzde popülerliği hızla artan (Accustic Wave Threapy) AWT cihazıyla yapılan şok darbe tedavisiyle selülit ve yağlardan kısa sürede kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Sağlam, bu yöntemin etkin, iğnesiz, ilaçsız, acısız, en önemlisi de kişiyi sosyal hayatından alıkoymadan kısa sürede sonuç alınan bir yöntem olduğunu söyledi.

Selülitin sadece kilolu kadınlarda görülmediğini ve ciddi bir problem olduğunu aktaran Sağlam, "Selülit özellikle kadınlarda rastlanan ve adiposit adı verilen deri altı yağ hücre gruplarının kan ve lenfatik dolaşımı bozmasıyla oluşan portakal kabuğu görünümüne yol açan bir durum. Kan ve lenfatik dolaşımı etkilenen bölgede zaman içerisinde yağ hücre gruplarının arasında oluşan fibrotik bantlar deride çöküntülere sebep oluyor ve selülit dediğimiz durum ortaya çıkıyor. Ciddi bir problem olan selülit, sanılanın aksine sadece kilolu kadınlarda görülmüyor, genetik ve yapısal özellikler de selülit oluşmasına sebep olabiliyor. Vücuttaki tüm yağ katmanları içinde yalnızca yüzeyel cilt altı tabaka selülitten etkileniyor. Bu nedenle egzersiz ve kilo verme selüliti ortadan kaldırmaya yardımcı olmuyor. Düzenli olarak egzersiz yapan ve düşük yağlı beslenme diyetleri uygulayan kadınlarda bile hala selülit görülebiliyor. Bu durum, selülitin kontrol altına alınmasını ve selülit tedavisini tümüyle farklı bir sorun haline getiriyor" dedi.

Sağlam, kilo vermenin selüliti azaltmadığına vurgu yaparak, "Kilo kaybı ve egzersiz selülit oluşumuna yol açan bölgesel dolaşım bozukluğunun giderilmesine katkı sağlasa da selülitin yol açtığı portakal kabuğu görüntüsünü ortadan kaldırmıyor. Hatta zayıfladığınızda cildiniz gevşeyeceğinden selülitiniz daha da belirginleşiyor" diye konuştu.

AWT tedavisinin faydalarını anlatan Sağlam şöyle konuştu:

"Akustik dalga terapisi her yaştaki hastaya uygulanabiliyor. Derinin doğal elastikiyetini ve sıklığını geri kazanmasına yardımcı oluyor. Vücudun şekle girmesine ve uygulama yapılan bölgelerdeki cilt gerginliğini artırıyor, selülit görüntüsünün azalmasına neden oluyor. Yağ doku volümünü azaltarak lenfatik dolaşımı artırıyor, kas kondisyonu ve gerçek tam kat doku aktivasyonu sağlıyor. Ayrıca, derinin canlanması, yağ depolarının mobilizasyonu, bağ dokularının sıkılaşması ve deri altındaki yağ hücrelerinin küçülmesi ile vücutta selülitten etkilenen bölgelerde azalma görülüyor." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hülya Sağlam Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title