Haberler

Yaz Şenlikleri Coşkusu Sürüyor

Güncelleme:
Abone Ol

Batman Belediyesi'nin düzenlediği "Yaz Şenlikleri" her hafta bir parkta düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

Bu hafta sonu Şerzan Kurt Parkı'nda düzenlenen ve Bahar Kültür Merkezi sanatçılarının sahne aldığı konser binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen ve bütün yaz boyunca sürecek olan Yaz Şenlikleri programı kapsamında düzenlenen etkinlikler bütün heyecanıyla sürüyor. Son olarak bu hafta sonu Batman Belediyesi Şerzan Kurt Parkı'nda düzenlenen konser binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Bahar Kültür Merkezi Koma Rosida, Yine Bahar Kültür Merkezi sanatçılarından Maruf Alan ile Ahmet Kaya halk evi çocuk erbane gurubunun sahne aldığı geceye BDP Batman Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel de katıldı. Eğlenceli bir gece geçirmek isteyen binlerce kişinin doldurduğu parkta konserin açılışını Ahmet Kaya çocuk erbane gurubu yaptı. Ardından sahne alan Bahar Kültür Merkezi sanatçılarından Maruf Alan'ın seslendirdiği şarkılara binler eşlik etti.

'Haklar teslim edilse sorun çözülür'

Gecede kısa bir konuşma yapan BDP Batman Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu Amed Newroz'u ile birlikte yeni bir sürecin ve yeni bir heyecanın başladığını belirterek, "30 yıllık mücadele boyunca temel beklenti böyle bir sürecin başlamasıydı. Kürt halkı bu sürece hazırlıklıydı. Sayın Öcalan'ın çağrısıyla Kürt halkının tüm güçleri, Avrupa'dan tüm KCK güçlerine, BDP, tüm Kürdistan ve Türkiye cezaevlerindeki tüm siyasi tutsaklar bu çağrıya anında karşılık verdi ve gerillalar Kürdistan dağlarından çekilmeye başladı. Eğer yüz yıl önce siyaseten kendini ifade edebilseydi, hakları inkar edilmeseydi, Kürt halkı silaha sarılıp dağlara çıkmazdı. Bugün eğer bu hakları teslim edilse, Kürtler silah aşığı değil, siyasetin önü açılsa Kürtler de gelip bu kentlerde, bu halkla birlikte siyaset yürütürdü. Kürt halkı her dönemden daha fazla örgütlenmek, örgütlülüğünü güçlendirmek zorunda" şeklinde konuştu.

Gazioğlu'ndan sonra sahne alan Koma Rosida parkı dolduran binlere seslendirdiği halka mal olmuş şarkılarla unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Gazioğlu Gülistan Akel Ahmet Kaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title