Haberler

Yemekleri Beğenmeyince Türk Restoranı Açtı

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türk restoranından detaylar Türk restoranı sahibi iş adamı Halil Öztürk ile röportaj Yemekleri beğenmeyince Türk restoranı açtı İnşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Öztürk, yatırım için gittiği Moritanya'nın başkenti Nuakşot'taki yöresel yemeklerden memnun kalmayınca, çareyi Türk restoranı açmakta buldu Öztürk: "Ben ve çalışanlarım yöresel yemekleri pek yiyemiyorduk. Türkiye'den aşçı getirdik.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türk restoranından detaylar

Türk restoranı sahibi iş adamı Halil Öztürk ile röportaj Yemekleri beğenmeyince Türk restoranı açtı

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Öztürk, yatırım için gittiği Moritanya'nın başkenti Nuakşot'taki yöresel yemeklerden memnun kalmayınca, çareyi Türk restoranı açmakta buldu

Öztürk:

"Ben ve çalışanlarım yöresel yemekleri pek yiyemiyorduk. Türkiye'den aşçı getirdik. Zamanla iş ticari yöne kaydı, restoran ve otel açtık. Memnunuz, çünkü umduğumuzdan fazla ilgi gördük"

ZEHRA AYDIN - Türk iş adamı Halil Öztürk, iş için gittiği Moritanya'nın başkenti Nuakşot'taki yöresel yemeklerden memnun kalmayınca Türkiye'den aşçı getirtip restoran açtı.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında inşaat sektöründe yatırım yapmak için Moritanya'ya geldiğini anlattı.

Moritanya'ya geldiği gün, havaalanından geri dönmeyi düşündüğünü belirten Halil Öztürk, iş mecburiyeti nedeniyle bu düşüncesini yerine getiremediğini söyledi.

Öztürk, zamanla Moritanya'da yaşamaya alıştığını, ancak en çok yemek konusunda zorluklar yaşadığını ifade etti.

Moritanya'nın yöresel lezzetlerinin Türk damak tadına hitap etmediğini ve çoğu zaman adeta aç kaldıklarını dile getiren Halil Öztürk, "Ben ve çalışanlarım yöresel yemekleri pek yiyemiyorduk. Türkiye'den aşçı getirdik. Zamanla iş ticari yöne kaydı, restoran ve otel açtık. Memnunuz, çünkü umduğumuzdan fazla ilgi gördük." dedi.

Restoranında Moritanyalılara da iş imkanı sağladıklarına dikkati çeken ve müşterilerinin çoğunluğunu ülkedeki yabancıların oluşturduğuna işaret eden Öztürk, "Özellikle Fransızlar, konsolosluklarda çalışanlar, ABD konsolosluğunda çalışanlar geliyor. Yerel halk da geliyor. Bizim istediğimiz, insanların ailesiyle gelebileceği bir yer yapmaktı, onu da başardık." şeklinde konuştu.

Halil Öztürk, Türk kebabını Moritanya'da bir marka haline getirdiklerini, bu nedenle telefonla siparişlerin oldukça yoğun olduğunu belirtti.

Başlangıçta Türk restoranının yoğun ilgi görmesini beklemediklerini dile getiren Öztürk, yakaladıkları başarıyı gören, hizmet kalitelerinin farkına varan yerel iş adamlarının birlikte 5 yıldızlı otel açma teklifinde bulunduklarını kaydetti.

"Zengin demir ve altın madenleri var"

İş adamı Öztürk, yeni bir tesis açmayı düşünmediklerini, ancak aldıkları teklifleri değerlendirme eğiliminde olduklarını bildirdi.

Moritanya'nın yatırım açısından cazip bir ülke olduğunu vurgulayan Halil Öztürk, buraya daha çok Çinlilerin yatırım yaptığını gördüklerini, Moritanya'nın demir ve altın madeni bakımından zengin bir ülke olduğunu, ancak teknolojik altyapısının çok zayıf kaldığını ifade etti.

Türk iş adamlarına bu ülkeye yatırım yapmalarını öneren Öztürk, ilgi duyan iş adamlarına yardımcı olmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Moritanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title