Haberler

Yeni Ortaöğretime Geçiş Modeli Toplantısı Edirne'de yapıldı

Güncelleme:
Abone Ol

SBS'nin kaldırılmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen Yeni Ortaöğretime Geçiş Modeli Toplantısı Edirne'de gerçekleştirildi.

Margi Otel Meriç Toplantı Salonu'nda düzenlenen Yeni Ortaöğretime Geçiş Modeli Toplantısı'na Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Sayın Ercan TÜRK, Milli Eğitim Bakanı Danışmanlarından Proje Koordinatörü Sayın Ahmet KIZILKAYA, Milli Eğitim Bakanlığı Uzman Yardımcısı Sayın Yusuf ÖKSÜZ, Özel Öğretim İzleme ve Koordinasyon Grup Başkanı Sayın Yusuf OKUMUŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin ÖZCAN, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim KORKMAZ, Edirne İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Sayın Ercan TÜRK, Yeni Ortaöğretime Geçiş Modeli ile ilgili şöyle bir açıklamada bulundu: "Eğitim yöneticileri olarak tüm çocuklar bizim için çok değerli. Onların geleceğini belirleyecek olan merkezî yerleştirme sınavı SBS, 2013 yılında son kez yapıldı. Buna bağlı olarak yapılan yerleştirmeler, 6 Ağustos 2013´te açıklandı ve kayıtlar da 16 Ağustos 2013 itibarı ile tamamlandı. Boş olan kontenjanlara bu tarihten sonra yerleştirmeler sürecek. Yeni Ortaöğretime Geçiş Modeli ile ilgili yapılan toplantılardan sonra taslak modelin yönü belirlenmiş olacak."

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Özcan ise Seviye Belirleme Sınavı´nın son kez yapıldığını, gelecek yıl yeni ortaöğretime geçişle ilgili ciddi bir çalışma başlatıldığını söyledi. Bu çalışmaların son aşamasına gelindiğini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan: "Bununla ilgili olarak Bakanlığımız Türkiye´de 16 farklı ilde Yeni Ortaöğretime Geçiş Modeli Toplantısı düzenledi. Trakya Bölgesi´nin istişare toplantısının Edirne´de yapılmasından mutluluk ve onur duyuyoruz. Şeffaf bir şekilde, farklı kategorilerde farklı katılımcılarla beraber istişare toplantımızı yapıyoruz." şeklinde konuştu. İki oturum olarak gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar yeni sistemle ilgili eleştiri, öneri ve beklentilerini dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Özcan SBS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title