Haberler

Yeni Süper Kahraman Bir Müslüman

Güncelleme:
Abone Ol

Dünyaca ünlü Miss Marvel çizgi romanlarının yeni süper kahramanı Kamala Khan isimli Müslüman bir genç kız.

Iron Man, Captain America, Yeşil Dev gibi karakterlerin yaratıcısı Marvel, Ms Marvel karakterini geri getiriyor. Çizgi roman dünyasının popüler karakterlerinden Miss Marvel (Bayan Marvel) bu kez, yeni bir hikayeyle okuyucu karşısına çıkacak.

MÜSLÜMAN BİR KIZ OLARAK GERİ DÖNDÜ

Geçmişte, uçabilen sarışın bir karakter olan Miss Marvel, yeni hikayede 16 yaşındaki Müslüman bir kız çocuğu olacak. Pakistan'dan ABD'ye göç eden Kamala Khan'ın süper kahraman olacağını açıklayan yayın yönetmeni Axel Alonso, "İlk kez böylesine bilinen bir karakter Müslüman oldu" dedi.

Pakistan'dan gelen ailesi ile birlikte Jersey City'de yaşayan Kamala'nın özelliğiyse kolları ve bacaklarının uzayabilmesi.

AMAÇ MÜSLÜMAN TOPLUMA SESLENEBİLMEK

Marvel'den, amaçlarından birinin Müslüman toplumuna seslenebilmek olduğu açıklaması gelirken, Kamala Khan'la ilgili, "Tüm Müslümanları temsil etmiyor. Müslümanlara ait herhangi bir bakış açısını temsil ediyor" dedi. Ayrıca, değişen dünyaya ayak uydurmanın önemli olduğu vurgusu yapıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Pakistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title