Yerel Demokrasi, Katılımcılık ve Özgürlük
Bursa Nilüfer Kent Konseyi Yerel Demokrasi, Katılımcılık ve Özgürlük adlı bir panel gerçekleştirdi.
Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde yapılan panele; Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yard. Doç. Dr. Ali Emre Zeybekoğlu, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPOD)Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Demirdağ ve Yoğurtçu Parkı Forumu'ndan Fikriye Yılmaz konuşmacı olarak katıldılar.
Panel öncesi Nilüfer Kent Konseyi'nin 10. Genel Kurulu yapılırken, kurulun açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Demokrasi olmazsa bugünden daha kötü günler yaşayabiliriz. Demokrasinin ileri olanı da geri olanı da faşizmdir, diktatörlüktür" dedi.
YOKSULLARIN SORUNLARINA ÖNCELİK TANINMALI
Düzenlenen panelde ilk konuşmayı yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven belediyecilik anlayışına değinerek "Sosyal belediyeciliği sağlamak sosyal devletle olur. Bunun için mücadele edilmelidir. Belediyecilik Fatsa gibi olmalıdır. Katılımcı belediyecilik sokaklardan, mahallelerden gelmelidir. Yoksullara, işçilere, işsizlere sorunlarında öncelik tanınmalıdır. Eşitlik sağlanmalıdır. Beslenme, barınma, eğitim gibi temel konularda fiyatların kontrolü sağlanmalıdır. Yaşlılara ve engellilere toplumsal hayatta eşitlik sağlanmalıdır. Suyu ve ekmeği programımıza koymalıyız. TOKİ gibi yoksullar için değil de kar için konutlar yapmamalı, yoksulların sorunlarında öncelik tanınmalıdır" dedi.
Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yard. Doç. Dr. Ali Emre Zeybekoğlu belediyecilik anlayışının hukuksal açıdan değil siyasal açıdan değerlendirilmesi gerektiğini, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek Türkiye'deki yerel yönetim anlayışı ile Amerika'daki yerel yönetim anlayışı arasındaki farkları anlattı. Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPOD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Demirdağ LGBT bireylerin söz hakkının olmamasından, iş güvenliklerinin sağlanmamasından, LGBT derneğinin Bursa'da bulunmamasından bahsederek Belediyelerin bu konular hakkında çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.
DİRENİŞ FORMLARLA SÜRÜYOR
Yoğurtçu Parkı Forumu'ndan Fikriye Yılmaz 20 günlük Gezi sürecinin anlatılması isteği üzerine"Gezi Direnişi'inde 20 gün sonra polis tarafından parktan çıkarıldık ama bu kıvılcımın bir parçası olan forumlarla direnişimizi sürdürüyoruz. Bugün yolsuzluklara karşı insanlar Halk Bankası'nın önüne ayakkabı kutuları bırakıyorsa bu Gezi Direnişi'yle sağlanan bir şeydir. İnsanlar artık bu direnişle beraber kendilerinin söz sahibi olduğunu neler yapabileceğini gördü. Forumlar zaten halk meclisi gibi işliyor. Herkesin söz hakkı var. Yerel Yönetim seçimlerini Yoğurtçu Forumu olarak bizlerde önemsiyoruz."dedi.
Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan'ın da dinlediği panel sonrası Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yard. Doç. Dr. Ali Emre Zeybekoğlu, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPOD)Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Demirdağ ve Yoğurtçu Parkı Forumu'ndan Fikriye Yılmaz'a Nilüfer Kent konseyi Yöneticileri tarafından birer plaket verildi.