Haberler

Yerel Gazetede Dinleme Cihazı Bulundu

Güncelleme:
Abone Ol

Van Olay Gazetesi'nin yeni bürosunun açılışı için gönderilen bir çiçeğin içinde böcek diye nitelendirilen dinleme cihazı bulundu.

Van'da yerel Van Olay Gazetesi'nin yeni bürosunun açılışı için gönderilen bir çiçeğin içinde böcek diye nitelendirilen dinleme cihazı bulunduğu iddia edildi. Gazetenin imtiyaz sahibi Fikret Özkan, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yerel Van Olay Gazetesi 12 Nisan 2013 tarihinde yeni binasına taşındığı. Açılış için gazeteye bir çok çiçek gönderildi. Dün çiçeklerin üzerindeki kağıtları temizleyen gazete çalışanları, iddiaya göre bir çiçeğin üzerinde elektronik bir cihaz buldu. Yapılan incelemeler sonrası cihazın 'böcek' diye tabir edilen dinleme cihazı olduğunu iddia eden gazetenin sahibi Fikret Özkan, konuyla ilgili yasal süreci başlattıklarını ifade etti. Özkan, Bu cihazı kimin koyduğunun bir an önce bulunmasını istiyoruz ve ilgili kurumlardan açıklama bekliyoruz dedi.

Bu arada Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada,Van Olay Gazetesi'nin bürosuna bir çiçek içinde dinleme cihazı gönderilmesini şaşkınlık ve üzüntü ile karşılamış bulunmaktayız. Görüşü ve politikası ne olursa olsun, bir basın kuruluşunun bu tür yöntemlerle yasadışı bir şekilde dinlenilmeye teşebbüs edilmesi, bundan da öte gazetecilik gibi bir mesleğin çalışanlarının böyle bir güvensizlik ortamına sürüklenmesi Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti'ni endişeye düşürmüştür. Biz bu olayın takipçisi olacağız denildi.

Haber Murat ÇAĞLAR VAN, (DHA)-

=======================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Fikret Özkan Gazeteler Van Gölü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title