Haberler

Yerel Kıyafeti, Parası, Kınası ve Baharatıyla Hindistan

Abone Ol

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) Basın Yayın Bölümü 2’üncü sınıf öğrencisi Shammer Aluvudeen ve arkadaşları, hem fakültelerindeki Türk arkadaşları ile iletişime geçebilmek, hem de ülkesine ait oluşan ön yargıları kırmak adına ülke tanıtım günü düzenledi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) Basın Yayın Bölümü 2'üncü sınıf öğrencisi Shammer Aluvudeen ve arkadaşları, hem fakültelerindeki Türk arkadaşları ile iletişime geçebilmek, hem de ülkesine ait oluşan ön yargıları kırmak adına ülke tanıtım günü düzenledi. İletişim Bilimleri Fakültesi'nde açılan stantta Shammer Aluvudeen, yerel kıyafetini giyerek, kültürü, filmleri ve baharatları gibi birçok özelliğiyle meşhur Hindistan'ı tanıttı.

Osmanlı Devleti dönemlerinde baharat yolunun merkezi olan, günümüzde Tac Mahal'i, nüfusu ve Bollywood filmleriyle adından söz ettiren Hindistan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde (İBF) tanıtıldı. Hindistan'dan lisans öğrenimini gerçekleştirmek üzere Eskişehir Anadolu Üniversitesine gelen Basın Yayın Bölümü 2'üncü sınıf öğrencisi Shammer Aluvudeen hem fakültesindeki Türk arkadaşlarıyla kaynaşmak hem ön yargıları kırmak hem de kendi Hint kültürünü anlatmak amacıyla ülke tanıtım günü gerçekleştirdi. Aluvudeen, giydiği Hint yerel kıyafetiyle, ülkesinin para biriminden filmlerine, baharatlarından dil ve dinlerine kadar hemen her şeyi anlattı. Fakülte öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından ilgiyle izlenen ülke tanıtımında, İBF öğrencisi Shammer Aluvudeen, merak edilen soruları da yanıtlayarak çeşitli ikramlarda bulundu.

"Öğrenciler farklı kültürlere sahip, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle iletişime geçemiyor"

Ülke tanıtım günün amaç ve hedeflerinden bahseden Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü 2'üncü sınıf öğrencisi Shammer Aluvudeen, İletişim Bilimleri Fakültesi'nde okuduklarını ancak öğrencilerin birbirleriyle iletişime geçemediklerini söyleyerek, "Bizim fakültede farklı ülkelerden, farklı coğrafyalardan öğrenciler var. İletişim Bilimleri Fakültesi'nde okuyoruz ama maalesef bu farklı kültürlere sahip, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle iletişime geçemiyor. Bizim fakülte içinde bir ofisimiz de var. Bunu bir imkan olarak döndürebilirdik, arkadaşlarımız buraya gelebilir farklı bir dil öğrenebilir, bir ülkeyi merak ettikleri zaman gelip sorabilirlerdi ancak böyle bir aşama olmadı. Biz de bu nedenle ülke tanıtım günleri yaparak, insanları bize çağıralım istedik. En azından tanışmış olalım, onların ön yargılarını giderecek bilgileri alabilirler. Onun için iki arkadaşımızla konuştuk karar verdik. İdareye sorduk, onlar da destek verdi" ifadelerini kullandı.

"Hindistan dünyadaki en büyük 6'ncı ekonomik gücüne sahip"

Aluvudeen, ülkesini tanıtırken değindiği konulardan da bahsederek, "Bugün genel olarak Hindistan'ın coğrafyasından, dillerinden, dinlerinden kısaca bahsettik. Onun dışında Hindistan dendiği zaman akıllara gelen bazı konular var. Genel olarak insanların aklında fakirlik, sefalet geliyor ama aslında Hindistan dünyadaki en büyük 6'ncı ekonomik gücüne sahip. Tabii ki yoksulluk var, kalabalık nüfusundan kaynaklanıyor. Onun dışında bizim kültürümüzde görünmeyen şeyleri anlattık. Türkiye ile Hindistan kültürleri arasında benzer bazı şeyler var. Türkiye'de, 'Misafir Tanrı'dan gelir' sözü var, bizde ise, 'Misafir Tanrı'nın kendisidir' deniliyor. Yani kültürlerimizin ne kadar benzerlikler olduğunu göstermeye çalıştık. Böyle farklılıklarını ve benzerliklerini kısaca anlattık. Bunun dışında Hint kınasını, Hint parası, dilimizi, harflerimizi, meşhur baharatlarımızı, el yapımı sabunlarımızı ve Hint takılarını tanıttık" dedi - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title