Haberler

Yerkir Temsilcilerinden Büyükşehir'e Ziyaret

Güncelleme:
Abone Ol

Avrupa Ermeni kuruluşlarından Yerkir'in Başkanı ile temsilcileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Avrupa Ermeni kuruluşlarından Yerkir'in Başkanı Vahan Kepenekian ile temsilcilerinden Armen Ghazarian Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.


Anlı, konuklarını Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Aram Tigran Konservatuar hocalarından Şerko Kaniwar ile birlikte ağırladı. Yerkir temsilcisi Armen Ghazarian, Fransa'da Ermeni bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek son birkaç yıldan bu yana Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli kültürel programları olduğunu belirterek bunları sürdürmek istediklerini söyledi.

İlk olarak 2011'de Mezopotamya Sosyal Forumu'na geldiklerini belirten Ghazarian, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı ile birlikte çalışma yaptıklarını söyledi. Bu yıl Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile bir fotoğraf sergisi açtıklarını ve bunun diaspora ve Ermenistan basınında büyük ilgi gördüğünü anlatan Ghazarian, ilişkileri sürdürmek istediklerini söyledi.

Eş Başkan Anlı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Anlı birlikte pek çok çalışma yapılabileceğini belirterek, Mezopotamya'nın önemli bir halkı olan Ermeni kültürünün görünür kılınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Aram Tigran Fırat Anlı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title