Haberler

Yeşilyurt Belediyesi, Yaygın Medya Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Güncelleme:
Abone Ol

Malatya Valisi'nin katılımıyla 5. Film Festivali çerçevesinde MİAD organizasyonu ile ilimizde bulunan yaygın medya temsilcileri sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Gündüzbey Su Sesi'nde düzenlenen kahvaltı programına, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve yaygın medya temsilcileri; Zaman Gazetesi'nden Günseli Özen Ocakoğlu, Marketıng Turkiye'den Hasan Kızılocak, Hürriyet Gazetesi'nden Vahap Munyar, Misafir olarak Emine Munyar, Radikal Gazetesi'nden Jale Özgentürk, Cnn Türk'ten Emin Çapa, Misafir olarak Güngör Yılmaz, Sabah Gazetesi'nden Şelale Kadak Namyeter, Radikal Gazetesi'nden Müge Akgün, Hurriyet Gazetesi'nden Gila Benmayor, Capıtal'dan Fatoş Karahasan, Misafir olarak Eylül Yağcı, Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden Celal Toprak, Misafir olarak Nalan Toprak, Bloomberg TV'den Ali Çağatay, Misafir olarak Sevilay Çağatay ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

Programda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: "Yeşilyurt İlçemiz 31 12 2013 sayımına göre 267 000 nüfusa sahiptir. Battalgazi'nin de 297 000 nüfusu var. Ama Malatya'nın büyüme ve gelişme yönü Yeşilyurt'tur. Sanayi, Hastaneler, Okullar Yeşilyurt İlçemizde. Aynı zamanda İmar alanında büyüme Yeşilyurt İlçemizde. Yeşilyurt'un öncelikli olduğu nokta da doğal güzellikleridir, yeşilidir. Yeşilyurt'umuzun bir ucunda Çat Sulama Barajımız, diğer ucunda da Karakaya Barajımız var. İki barajın arasında bir ilçe, dikdörtgen şeklinde enlemesine büyüklüğü var. Kuş bakışı Çat Barajı'ndan Karakaya Barajı'na olan mesafemiz 50 Km. Eni ise 20 Km bir uzunluğa sahip. Bizim en büyük sorunumuz yeni kurulan bir belediye olmamız. Biz Yeşilyurt Belediyesi olarak çok hızlı bir şekilde kurulumumuzu tamamladık" dedi.

Başkan Polat: "Yeni süreçte en önemli nokta Yeşilyurt'un imarı olmaktadır. İmar ile ilgili çalışmaları çok net bir şekilde oluşturmamız lazım. Bizim Yeşilyurt Belediyesi olarak imara bakış açımız çok katlı betonlaşmış yapılar olmayacaktır. Bunun yerine bahçeli nizamı özellikle tercih edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: "Yeşilyurtumuzun yeşilini korumak bir ideal ve hedef değil, zorunluluktur. İlçemizin yeşilini korumanın yanısıra yeşil alanlarımızı çok fazla artırmamız gerekiyor. Bu hem Yeşilyurt hem de bizim ülkemizde temel bir ihtiyaçtır. Beylerderesi vadimiz aslında Malatya'mızın akciğer borusu mesafesindeki bir yer. Buranın da mutlaka korunması gerekiyor. Bir Dikmen Vadisi gibi önce gecekondulaşıp sonra çözüm bulmak yerine, gecekondulaşmadan burada kamu bakışını ortaya koyarak geliştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

POLAT: "ALINAN KARARLAR YEŞİLYURT'UN 50-100 YILINI ETKİLEYECEK"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: "Yeşilyurt'un imarı için uzun vadeli bir hedefiniz olması gerekiyor. Bu uzun vadeli hedefte de imar konusunda hassasiyet göstermek gerekiyor. Çünkü bizim bu dönem aldığımız kararlar Yeşilyurt'un 30 yılını, 50 yılını, 100 yılını etkileyecek kararlar. Ama kısa vadede bu dönemle ilgili yapmamız gereken çalışmalarda, seçim öncesi biz seçmenin karşısına 44 proje ile çıktık. Bu söylediğimiz 44 projenin daha fazlasını gerçekleştireceğiz. Büyükşehir olmakla birlikte ilçelerde daha çok sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler olması gerekiyor. Böyle olması şehrin gelişmesi için önemli. Siz şehrin imarını yapabilirisiniz. Fiziki gelişmesini sağlayabilirsiniz. Şehri çok güzel bir şehir haline getirebilirsiniz ama sosyal, kültürel, sanat ve spor alanında şehrin aynı gelişimini sağlayamazsanız bu gelişiminiz açısından eksiklik noktası olur" ifadesini kullandı.

POLAT: "HEDEFİMİZ ORANTILI BİR BÜYÜME GERÇEKLEŞTİRMEK"

Başkan Polat: "Bizim hedefimiz inşallah bir yandan şehrin imarını fiziki gelişimini tamamlarken diğer taraftan sosyal, kültürel, sanatsal ve spor faaliyetlerinin de aynı oranda gelişimini sağlamaktır" dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: "Bizim geleneğimizde medeniyetimizde, ünlü filozof Farabi vardır. Farabi 800 yıl önce Medinetül Fazila isminde bir kitap yazmıştır. Aslında Medinetül Fazila bugün bütün yerel yöneticiler için bir rehber el kitabı durumunda. 800 yıl önce şehirleri çok detaylı bir şekilde incelemiş ve sınıflandırmış, cahil şehirler demiş. Nedir cahil şehirler, o zaman hem imar olarak bir gelişim kat etmemiş hem de şehir sakinleri açısından cahil olanlara cahil şehirler demiş. Şehir imar açısından güzelken şehir sakinlerinin medeni gelişimini eksik bırakmasını da tarif etmiş. Ama sonuçta hedef olarak faziletli şehirler hedefini koymuş. Medinetül Fazila demiş. Medinetül Fazila'nın özelliği ise imar olarak fiziki olarak şehrin gelişimini tamamlaması hem de şehir sakinlerinin aynı gelişimi dengeli bir şekilde geliştirmesi olarak anlatmıştır" dedi.

POLAT: "FİZİKİ OLARAK BÜYÜRKEN, SANAT OLARAKTA BÜYÜMENİZ GEREKİR"

Başkan Polat: "Film festivalini çok önemsiyorum. Film festivalimizin daha da geliştirilerek büyümesinden yanayım. Çünkü siz fiziki olarak büyürken eğer sanatsal alanda aynı büyümeyi gerçekleştiremezseniz, erdemli şehirlere ulaşma şansınız olmaz. Bizim önümüze erdemli şehirleri hedef olarak koymamız gerekiyor. Bu anlamda 44 projeyle biz Yeşilyurtlu hemşerilerimizin karşısına çıktık ve seçimden sonra da stratejik planımızda 44 projenin zamanını, zeminini belirledik. Burada önemli bir nokta; bir seyir kulesi yapacağız dedik. Hem bu vadinin çok iyi bir şekilde tanıtımı hem de şehrimizin, o şehir güzelliğini tatması açısından seyir kulesi önem arz etmektedir. Önümüzdeki yıl yapımına başlayacağız. Vadinin çok net bir şekilde görülebileceği bir noktaya yapacağız ve inşallah kiraz festivalinde gezeceğiz. Bu seyir kulesiyle hem Yeşilyurt'umuzun doğal güzelliklerini hem de Malatya'nın o şehir görüntüsünü sağlamamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdullah Hacı Uğur Polat Yeşilyurt Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title