Haberler

Ygs Türkiye 2'ncisi ve 4'ncüsü Ankara Fen Lisesi'nden

Abone Ol

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye 2'ncisi ve 4'ncüsü Ankara Fen Lisesi'nden çıktı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Türkiye 2'ncisi ve 4'ncüsü Ankara Fen Lisesi'nden çıktı. Türkiye 2'ncisi Fırat Özçelik ve 4'ncüsü Mihrican Büber, başarılarını stressiz sınava girmelerine borçlu olduklarını söylerken, sınav stresi nedeniyle yaşamlarını yitirdiklerini belirttikleri arkadaşlarını da andılar.

Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde ikinci, YGS-3 ve YGS-5'te üçüncü oldu. Yine aynı okuldan Mihrican Büber ise YGS-3 ve YGS-4 puan türlerinde 4'ncü, YGS-1, YGS-2 puan türlerinde 5'nci oldu. Ankara Fen Lisesi bahçesinde müdür başyardımcısı Şafak Yankın ile birlikte Fırat Özçelik ve Mihrican Büber basın açıklaması yaptı. Yankın, Ankara Fen Lisesi olarak Ankara'ya iyi dereceler kazandırmanın gururu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, "LYS'de daha büyük başarılar bekliyoruz. Her zaman ki gibi bir Ankara Fen Lisesi klasiğini bugün yaşıyoruz. Türkiye ikincisi Fırat Özçelik ve Türkiye 4'ncüsü Mihriban Büber ve dereceye giren sonra açıklayacağımız diğer öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE İKİNCİSİ FIRAT ÖZÇELİK

Doktor annesi Ela ve yine doktor babası Faruk Özçelik'in de katıldığı basın toplantısında konuşan Fırat Özçelik, sınava 4 yıla yayarak çalıştığını belirterek, "Düzenli, aksatmadan ama kendimi çok fazla yormadan, sadece gerektiği kadar çalıştım" dedi. Sınavda Türçe'de zorlandığını ve bu bölümü zor yetiştirdiğine dikkat çeken Özçelik,"İlk öğretimde çok fazla kitap okurdum, ancak orta öğretimde daha az kitap okudum. Dersaneye gititm ve katkısı olduğunu da düşünüyorum" dedi.

Özçelik, bundan sonraki yıllarda sınava gireceklere ise yaptığı tafsiyelerde, "En önemli olan ve burada olmamı sağlayan şey stres yapmamamdı. Sınava girerken üzerimde hiçbir baskı hissetmemeye çalıştım. Eğer 'birinci olmak istiyorum' diye sınava girseydim, bugün bunu yapamazdım. Çalışmayı son seneye bırakmamaya gayret etsinler. Son senede konuları yetiştirmek çok daha zor oluyor" diye konuştu.

Ailesinin de her zaman yanında oluduğunu vurgulayan Fırat Özçelik, "Ailem yanımda olup, ortamı sağladılar. İyi koşullarda iyi öğretmenlerle hazırlandım" dedi.

Özçelik, sözlerini Tıp Fakültesi imroloji bölümünü düşündüğünü belirterek tamamladı.

TÜRKİYE 4'ÜNCÜSÜ MİHRİCAN BÜBER

Ailesi Malatya'da olduğu ve yatılı okuduğu için basın toplantısına yalnız katılan Mihrican Büber ise, sınavdaki başarısının önemli kısmının çok kitap okumakla edindiği hızlı okuma ve kavrama yeteneğine borçlu olduğunu söyledi. Hemen hemen günlük bir veya iki kitap okuduğunu belirten Büber, kitapta ilgi alanının yakın tarih, Türk siyasi tarihi olduğunu açıkladı.

STRES SONUCU YAŞAMINI YİTİREN ARKADAŞLARINI ANDI

Büber, "Hepimiz çok çalıştık. Önemli olan ikinci, üçüncü, dördöncü olmak değil. Bugün bu okulda başarılı bir çok arkadaşım var. Sınava girerken kendini bunaltmadan girmek lazım. Sınav sabahı Damla isminde bir arkadaşımız kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Onu anmak istiyorum şu anda. Çok fazla strese gerek yok. Yine 2011'de İsmail Paslanmaz da sınav stresi yüzünden intihar etmişti. Onu da anıyorum. Ben kendim mutluyum, ama bu kadar üzülmeye 'ne gerek var' diye düşünüyorum. Keşke onlarda stres olmayıp aynı mutluluğu yaşasalardı" diye konuştu.Bazı ailelerin, çocuklarına "yeme, içme, çalış" dediklerini hatırlatan Büber, "Ben yedim, içtim, fazlasıyla gezdim" şeklinde espri yaptı.

DENEME SINAVLARI BAŞARILI DEĞİLDİ

Dersaneye 1,5-2 yıldır gittiğini ve deneme sınavlarında çok da başarılı olamadığına değinen Büber, "Sanırım bilnç altı onun bir deneme sınavı olduğunu kabul ediyor ve gerçek başarıyı ortaya koyamıyor. Gerçek sınav daha da ciddiye alınıyor" dedi.

İdealinin estetik cerrah olmak istediğini belirten Büber, son yıllarda estetik cerrahide Türkiye'deki başarılarında kendisini etkilediğini söyledi.

TERCİHİM DEVLET OKULLARI OLDU

Büber, özel bir okula da gidebilecek durumda olduğunu ancak devlet lisesi ve üniversitesini tercih etitiğini belirterek, "Yine bir devlet üniversitesi tercih etmek istiyorum ve Hacettepe Üniversitesi'ni düşünüyorum" diye konuştu.

Büber bir soru üzerine ise, annesinin ev kadını babasının ise makine mühendisi olduğunu söyledi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Özçelik Faruk Özçelik Politika Türkiye Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title