Haberler

Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Miser: 'elektrikli Araçlar Için Yerli Akü Üretiyoruz?

Abone Ol

Türk ve Avrupa otomotiv endüstrisinin buluşma platformlarından biri olan Türkiye'nin Uluslararası Otomotiv Endüstri Fuarı 'Automechanika İstanbul' TÜYAP'da başladı.

Türk ve Avrupa otomotiv endüstrisinin buluşma platformlarından biri olan Türkiye'nin Uluslararası Otomotiv Endüstri Fuarı 'Automechanika İstanbul' TÜYAP'da başladı. Fuarda yer alan firmalardan biri olan Yiğit Akü'nün Genel Müdürü Erinç Miser, 'Lityum iyon akü hücrelerini yerli üretimle kendi fabrikamızda sıfırdan imal edip, elektrikli araçlar için modül haline getirdik. Şu anda da bunların piyasasının oluşmasına yardımcı oluyoruz' dedi.

Fuarda inovasyon, yenilik ve girişimlerini sektörle buluşturan Yiğit Akü, standında, Stop Start teknolojisi ile üretilmiş özel akülerini, endüstriyel alanlarda kullanılan jet akülerini ve elektrikli araçlara özel lityum iyon akülerini sergiliyor. 2014 yılından bu yana her yıl yüzde 15-20 arasında bir büyüme ivmesi yakaladıklarını belirten Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Miser, '2016 yılında ülkemizde yaşananlar ve dünyada yaşanan krizlerin etkisine rağmen biz yine hedeflerimizi tutturarak ve motivasyonumuzu bozmadan yolumuza devam ettik. 2017 de hedeflerimizden sapmadan yüzde 15-20'lik bir büyümeyi hedeflediğimiz, 90 ülkeye yaptığımız ihracatı yaklaşık 110 ülkeye çıkarmayı hedeflediğimiz bir yıl. Yatırımlarımız bu paralelde devam ediyor. Şu anda yapmış olduğumuz yatırımlarla beraber 7 milyon akü kapasitesine ulaşmış vaziyetteyiz. Bu yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz. Türkiye'nin yerli sermayeli en büyük firmalarından biri olmayı sürdüreceğiz' diye konuştu.

'TEMMUZ AYINDA YENİ FABRİKAMIZI DEVREYE SOKACAĞIZ'

2008 yılından bu yana lityum iyon akülerin alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Miser, 'Sıfırdan getirdiğimiz teknik bir birikimimiz var. Bunun sonucunda da lityum iyon akü hücrelerini yerli bir üretimle kendi fabrikalarımızda sıfırdan imal edip, elektrikli araçlar için modül haline getirip bunların piyasasının oluşmasına yardımcı oluyoruz' dedi. Miser sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şu anda Türkiye'nin yerli elektrik projesi üzerinde çalışıyoruz. Onun dışında savunma sanayiinin yurtdışı bağımlı bazı lityum iyon pil tedarikleri var, onların alternatifi olma gayretindeyiz. Bu konuda da yatırım açısından oldukça güçlü girişimlerimiz var. Şu aşamada Temmuz ayında açılması planlanan Lityum İyon fabrikamızda ilgili faaliyetlerin tümünü gerçekleştirecek alt yapı ve donanımları yürütmekteyiz.'

YENİ FABRİKA YENİ İSTİHDAM ALANI

'Ülke olarak üretip satmayı planladığımız sürece büyüyebiliriz' diyen Miser, 'İstihdam konusunda yeni açılacak fabrikamızda üst kademe açısından en az 50-60 kişilik, alt kadro olarak da en az 100 kişilik bir potansiyelden söz edebiliriz. Bu istihdamlar ve teknoloji Türkiye'yi, tedarikçi olarak bir adım üstte konumlanabileceği bir noktaya getiriyor. Dolayısıyla bu durum bizim için de bir gurur kaynağı oluyor' diyerek sözlerini noktaladı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yiğit Akü İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title