Haberler

Yıldırım: Bilişimde Hız Berekettir

Güncelleme:
Abone Ol

Binali Yıldırım, Türkiye'nin son 10 yılda ulaşım konusunda çok büyük gelişme kaydettiğini ifade etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin son 10 yılda ulaşım konusunda çok büyük gelişme kaydettiğini belirterek, "Özellikle haberleşmede yapılanlar şapka çıkarılacak düzeyde. İletişim ve bilişimde Türkiye Avrupa'nın ilk 5'i içine girdi. Bilişimde 'Hız berekettir' diyoruz, ama yollarda felakettir" dedi.

Bir dizi ziyaret için Isparta'ya gelen Bakan Binali Yıldırım, programı kapsamında ilk olarak yapımı devam eden Göltaş Çimento Kavşağı'nda incelemelerde bulundu. Daha sonra Isparta Valiliği'ne geçen Bakan Yıldırım, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bulunduğu istişare toplantısına katıldı. Bakan Yıldırım, Türkiye'de son 10 yılda büyük değişim kaydedildiğini, ülkeyi 2023'e hazırlayan önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakan Yıldırım, "Bunun göstergesi olarak 2003 başında 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yola, 10 yılda 16 bin 250 kilometre ilave ettik. Toplam 22 bin 351 kilometre bölünmüş yol oluştu" dedi.

HIZLI TREN

Hızlı tren çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Yıldırım, Türkiye'nin 1960'lı yıllarından bu yana hızlı tren beklentisi olduğunu söyledi. İktidarları döneminde Ankara- Eskişehir ve Ankara- Konya hattı ile bu beklentinin hayata geçirildiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, "Türkiye, 40 yıllık gecikmeye rağmen, Avrupa'da 6, dünyada 8'inci hızlı tren işletmeciliğine veya altyapısına sahip ülke unvanına kavuştu" dedi.

DENİZLERDE İTİBARIMIZ ARTTI

Türkiye'nin deniz sınırının kara sınırından fazla olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "100 yıl önce dünyada birinci olan ülke, 100 yıl sonra kara listede. Türk bayraklı gemiler vahim durumdaydı. 2008'de Türkiye beyaz listeye geçti. Türkiye, deniz ticaretini kontrol eden ülkeler içinde 15'inci sıraya yükseldi. Türkiye artık denizlerde hatırı sayılır bir ülke. Uluslararası itibarı var" dedi.

Türkiye'nin bugün 3'üncü nesil iletişimde Avrupa'dan, Amerika'dan çok daha iyi durumda olduğunu anlatan Bakan Binali Yıldırım, "İletişimi Afrika seviyesinden aldık, Avrupa'nın ilk 5'inin içine girdik. Özellikle haberleşmede yapılanlar şapka çıkarılacak düzeyde. İletişim ve bilişimde Türkiye Avrupa'nın ilk 5'in içine girdi. 'Bilişimde hız berekettir' diyoruz, ama yollarda felakettir" dedi.

Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından sivil toplum örgütleri temsilcilerinin sorularını yanıtladı. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Göltaş Çimento Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title