Haberler

"Yılın En"leri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici "yılın siyasetçisi" seçildi.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yılın siyasetçisi seçildi.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin, eğitim ve kültür alanında çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek amacıyla verdiği 'Yılın En'leri' ödülleri, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törenin açılışında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sadece 75 milyonun Türkiye'den ümit beklemediğini, mazlum ülkelerin gözünün de Türkiye'de olduğunu vurgulayarak, Ortadoğu'da yaşananların, oraya daha fazla el uzatılmasının gerekliliğini ortaya koyduğunu söyledi.

Devletin yardımlar konusunda yetersiz kalabildiğine dikkati çeken Destici, "Gönüllü kuruluşlar bazen devlet kuruluşlarının önüne geçiyor. Onun için bu kuruluşların hepsine sahip çıkmamız gerekiyor. Gönüllü kuruluşların hiçbirini yıpratmamamız gerekiyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez ise gençliğin kendisini devamlı yenilediğini belirterek, bu nedenle sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen gençlik çalışmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Hakyemez, nitelikli yetişmiş gençliğe dünyanın ihtiyacı bulunduğunu belirterek, mazlumlara yardım edecek bir gençliğin yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan da başarılı insanlara ölmeden önce ödül verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin sayısını artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Erdoğan, derneğin, Eskişehir Türk Dünyası Başkenti projesi çerçevesinde, Türk dünyasından 16 ülkeden ilk ve ortaokulda öğrenim gören öğrenciler arasından "Tasarım ve Buluş" dallarında proje yarışması düzenleyeceğini bildirdi.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları'nın 20-23 Nisan'da Eskişehir'de gerçekleştirileceğini ifade eden Erdoğan, "Büyük Türkiye, güçlü Türkiye olmamız için fene, bilime, gençliğe yatırım yapmak istiyoruz. Amacımız modern çağın gerektirdiği donanım yanında sevgiyle donanmış gençler yetiştirmek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül alan kurum ve kuruluşları ile kişilere plaketleri verildi.

Yılın Siyasetcisi ödülü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye, Yılın Bürokratı ödülü Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez'e, Yılın Valisi ödülü Sakarya Valisi Mustafa Büyük'e, Yılın Uluslararası Kültür Etkinliği ödülü Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna'ya, Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı ödülü Tahir Akyürek'e, Yılın Belediyesi ödülü Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'a, Asrın Projesi ödülü Marmaray'a, Yılın Kurumu ödülü İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına, Yılın Rektörü ödülü Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer'e, Yılın Milli Eğitim Müdürü ödülü Kamil Aydoğan'a, Yılın Sanat Topluğu ödülü Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğuna verildi.

Ödül alan diğer kurum ve kuruluşlara da ödülleri takdim edildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Erdoğan Mustafa Destici Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title