Haberler

YÖK Başkan Vekili Prof.dr. İsa Eşme:

Abone Ol

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof.dr. İsa Eşme, Giresun Üniversitesi'nin, Yönetim Kadrosu ile Giresun Halkının Desteğiyle Hak Ettiği Yeri Alacağını Söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof.Dr. İsa Eşme, Giresun Üniversitesi'nin, yönetim kadrosu ile Giresun halkının desteğiyle hak ettiği yeri alacağını söyledi.

Prof.Dr. Eşme, Giresun Üniversitesi'nde incelemelerde bulunmak amacıyla Giresun'a geldi. Eşme, New Jasmin Otel'de verilen yemekte yaptığı açıklamada, yeni kurulan üniversitelerde incelemelerde bulunduklarını, bu doğrultuda Rize Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi'nde incelemeler yaptıklarını belirtti. Giresun'da yaptığı ilk incelemelerde, üniversite yönetim kadrosunun Giresun halkının iş birliği içerisinde olduğunu gözlemlediğini aktaran Prof.Dr. Eşme, bu durumun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Giresun Üniversitesi'nin, yönetim kadrosu ile Giresun halkının iş birliği sayesinde çok kısa zamanda hak ettiği yeri alacağını anlatan Eşme, şöyle konuştu: "Giresun Üniversitesi daha yeni kurulmuş durumda, bu nedenle birçok eksiklikleri var. Ama bizi burada mutlu eden, üniversite yönetimi ile Giresun halkının kucaklaşmış olması. Bir üniversitenin gelişmesi için bu son derece önemli. Eğer kentle üniversite bütünleşmezse, o üniversitenin gelişmesi çok uzun sürer. Örneğin; yeni açılan 15 üniversiteye

devletin ayırdığı kaynak 500 bin YTL. Bu kadar küçük paralarla üniversiteleri geliştirmek kolay değil. İşte burada kentlere büyük görev düşüyor. Kentlerin, üniversiteleri kucaklamaları lazım. Giresun'da kent üniversiteyi benimsemiş durumdadır. Bu durum Giresun Üniversitesi'nin gelişimi açısından önemli. Giresun Üniversitesi, yönetim kadrosu ile Giresun halkının iş birliği sayesinde kısa zamanda hak ettiği yeri alacaktır"

Giresun Üniversitesi'nin öğretim üyesi açığının çok fazla olduğuna dikkat çeken Eşme, bu açığın giderilmesinin Giresun halkının destekleriyle mümkün olabileceğini söyledi. Giresun'un öğretim üyeleri için cazip hale getirilmesi gerektiğini anlatan Eşme, şöyle konuştu: "Bir yere öğretim üyesini devletin diğer kademelerinde olduğu gibi tayinle getiremiyorsunuz. Öğretim üyeleri ancak kendi rızasıyla gelebiliyor. O zaman buranın öğretim üyeleri için cazip hale getirilmesi gerekiyor. Öğretim üyesi için,

buranın yaşam düzeyi bakımından gelişmiş olması ve sosyal imkanlarını karşılayacak bazı avantajları olması lazım. Öğrenci sayısı düşük. Öğrenci sayısının artması için de yurt imkanları ve yaşam alanlarının geliştirilmesi gerekir. Tüm bunlara baktığımızda Giresun Üniversitesi daha yolun başında."

Yemeğe, Giresun Vali Vekili Mehmet Sadık Tunç, Giresun Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Giresun Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve meslek yüksek okulları yöneticileri katıldı.

(AÇ-ÖS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title