Haberler

Yol Kesip Tabutlu Eylem Yaptılar

Güncelleme:
Abone Ol

Kayseri- Malatya karayolunda hafta sonu meydana gelen üzerine mahalle sakinleri protesto yaptı.

Melikgazi İlçesi Mimsin Şirintepe mahallesi Gaffar Okkan Bulvarı'nda cumartesi günü bir tankerin çarptığı 40 yaşındaki Döne Taşçı ağır yaralandı, oğlu 7 yaşındaki Yunus Emre Taşçı ise yaşamını yitirdi. Mahalle halkı, tüm ısrarlara rağmen üst geçit yapılmamasını protesto için tabutlu eylem yaptı.

Eyleme katılan, ölen Yunus Emre Taşçı'nın dayısı İbrahim Bayram, ablası Döne Taşçı'nın nın hastanede yaşam mücadelesi verdiğini belirterek ''Yeğenim kan kaybından öldü. Çünkü buraya ambulans Belsin semtinden geliyor. Biz sağlık ocağının 24 saat açık olmasını, ambulansın hazır bekletilmesini ve buraya üst geçit yapılmasını istiyoruz.'' dedi.

Karayolunu kapatan göstericiler, bu arada fenalaşan bir kadını taşıyan ambulansın geçmesine de izin vermeyince polis müdahale bulundu. Olayın büyümesi üzerine bölgeye gelen Emniyet Müdürü Mustafa Aydın megafonla vatandaşlara seslendi. Mustafa Aydın, "Acınızı anlıyorum. Ama şu an devlet karayolunu trafiğe kapatarak suç işliyorsunuz. 8 aydır sizlerin emrindeyim. İçinizden seçeceğiniz 10 kişiyle konuşalım. Yarın Karayolları Bölge Müdürümüzle gelip burada ne yapılabilir inceleyelim. Sorunun giderileceğinin sözünü veriyorum?'' diye konuştu. Karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapatılırken, mahalleli daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Aynı yerde 11 Aralık 2012'de meydana gelen kazada 10 yaşındaki Semanur Dağaşan yaşamını yitirmiş, mahalleli yine eylem yapınca yetkililer üst geçit yapılacağı sözü vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Taşçı Şirintepe Melikgazi Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title