Haberler

Yörük ve Türkmenler Balıkesir'de Buluşacak

Abone Ol

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şenliklericuma günü başlıyor.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şenlikleri

cuma günü başlıyor.

13. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şenlikleri'nin tanıtım toplantısı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı açılış konuşmasında Yörük ve Türkmenlerin içinden hiçbir zaman vatan haini çıkmadığının altını çizerek "Hep vatanına bayrağına, milletine mukaddesatına bağlı yiğit mert delikanlı insanlar çıkmıştır. Gerçekten yörük kültürünü, yörük örf ve adetlerini dolu dolu yaşayacağımız bir 3 güne giriyoruz. Cuma günü başlıyor etkinliklerimiz ve cumartesi, pazar devam ediyor. Emeksiz alın teri olmadan güzellikler olmuyor. Köyün kıt imkanları ile sağa sola koşturarak bir sürü borcun harcın derdin içine girerek bu kültürü, bizi biz yapan değerleri yaşatmak Osmanlı'nın kurucu ana unsurunun örf adet ve geleneklerini yaşatmak için bu organizasyonlara başladılar ve elhamdülillah bu gün 13. Kez uluslararası seviyede gerçekleştiriyoruz. Burada herkesin emeği var arkadaşlar, herkesin gayreti, herkesin hasbiliği var. Bu organizasyonlar hesabi yapılmaz hasbi yapılır, gönülden yapılır, aşk ile yapılır, sevda ile yapılır. Öyle olmasa bu güzellikler olmaz, bu birliktelik bu güzellik olmaz. Hakikaten hiç kimsenin burada bir beklentisi yok, hiç kimsenin bir hesabı yok. Gaye ne? Gaye bizi biz yapan değerleri Yörük ve Türkmen kültürünü gelecek nesillere aktarmak. Geçmişi tarihini unutan milletlerin geleceği olamaz. Onun için biz bunu önemsiyoruz tabi Ayvatlar Köyü, Ayvatlar Mahallemiz Altıeylül ilçe sınırları içinde kaldığı için biz belediye olarak kendimizi çok daha sorumlu hissediyoruz, çok daha fazla taşın altına elimizi sokmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.

İşin özünde hasbilik var

Başkan Kafaoğlu, "Belediyecilik sadece hizmet belediyeciliği değil, sosyal, kültürel ve katılımcı belediyeciliği önemseyerek bu organizasyona tabi bu işin esas sahibi dernekler, federasyonlar, konfederasyonlar ve birlik. Bizde onlara katkı sağlıyoruz destek oluyoruz ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. İşin özünde hasbilik var, işin özünde samimiyet var. İşin özünde duyarlılık var, hassasiyet var. Bu hassasiyetin duyarlılığın devam etmesini diliyorum. Cenabı Allaha birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Ülkemizi bölmek parçalamak isteyenlere de fırsat vermesin inşallah. Bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe ilelebet Türkiye Cumhuriyeti Devleti devam edecek. Hakikaten 102 yıl önce nasıl Çanakkale'de 7 düvele karşı bu millet göğsünü siper etmişse 15 Temmuz'da da aynısını gösterdi. Endişelerimiz vardı, zaman zaman bu millet nereye gidiyor, acaba bizi biz yapan değerler yok oluyor mu diye. Ama elhamdülillah 15 Temmuz'da bunun yok olmadığını, bu aşkın, bu heyecanın bu sevdanın hakikaten dim dik ayakta olduğunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün millet, bütün siyasi parti farkı gözetmeksizin herkes sokağa çıkarak bu hayasızca akına bir kez daha dur dedi. ve siz bizi yönetemezsiniz yüce Türk milleti esir alınamaz sevdalıdır vatansız yaşayamaz, vatanını böldürmez. Her zaman hürriyetten, özgürlüklerden yana olmuştur. Hep bayrak, vatan, devlet, millet olduğu zaman gerisinin teraffruat olduğunu düşünen bir milletiz. Gençlerimizi ve nesillerimizde bu duygu ve düşüncelerle yetiştirmek içinde işte hep bu organizasyonları ve kültürel etkinlikleri de bunun için yapıyoruz. Ben başta konfederasyon başkanımız olmak üzere, federasyonlarda ve derneklerde görev yapan, hakikaten yüreğini ortaya koyarak aşla görev yapan arkadaşları tekrar kutluyorum. Aşk ile çalışan yorulmazmış, yaptığınız her işe sevdalı olacaksınız. Ne iş yaparsanız yapın sevdalı olursanız aşk ile yaparsanız mutlaka başarılı olursunuz" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zekai Kafaoğlu Altıeylül Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title