Haberler

Yozgatlılar Arabaşı Şöleni'nde Buluştu

Güncelleme:
Abone Ol

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Yozgatlılar Derneği geçtiğimiz gün Dernek binasında Arabaşı Şöleni düzenledi.

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Yozgatlılar Derneği, Her yıl geleneksel olarak Kış aylarında Kar yağdığı zaman gerçekleştirdikleri Arabaşı şölenini bu yılda dernek binasında çok sayıda Yozgatlının katılımı ile gerçekleştirdiler.

GELENEKSEL OLARAK HER YIL YAPILIYOR

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Yozgatlılar Derneği geçtiğimiz gün Dernek binasında Arabaşı Şöleni düzenledi. Her yıl Kış aylarında düzenlenen Arabaşı şöleni, özellikle Kar yağdığı zaman yapılıyor. Geçtiğimiz gün Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Yozgatlılar Dernek binasında gerçekleştirilen Arabaşı Şölenine, Dernek başkanı aynı zamanda İş adamı Erol Akalın ve çok sayıda Yozgatlının yanı sıra CHP Darıca İlçe Başkanı Selam Kösali ve yönetimi de katıldı. Eşeli bir otamda geçen şölende yerel sanatçılar söyledikleri bir birinden güzel Yozgat Türküleri ile davetlilere güzel bir gün yaşattılar. Şölende Misafirlere Arabaşı ikramı da yapıldı.

AKALIN, ARABAŞI 'NI ANLATTI

Arabaşı Şöleninde bir konuşma yapan Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Yozgatlılar Dernek Başkanı Erol Akalın davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti. Yozgat yöresine ait kültürlerini yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Akalın şöyle konuştu: "Arabaşı şölenimizi her yıl kışın Kar yağdığında yapıyoruz. Bu yılda geleneğimizi devam ettirdik. Arabaşı bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Bildiğiniz gibi Yozgat'ın geleneksel yemeği olan arabaşının Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (S.A.V) efendimiz döneminden günümüze kadar gelen bir yemek. Efendimiz Uhud savaşında dişlerinin kırılması nedeniyle Veysel Karani Hazretleri tüm dişlerini çektirir. Veysel Karani'nin annesi de Karani hazretleri yemeğini rahat yesin diye unla karıştırarak bir çorba yapar. Suyla Unu karıştırarak bir hamur elde eder. Bu yemeğe Arabaşı adı verilir. Bu yemek o günden günümüze kadar gelen bir Türkmen yemeğidir." Dedi. Program arabaşı ikramı ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dilovası Çayırova Darıca Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title