Haberler

Yüce Divan Dönüşü

Abone Ol

Yüce Divan'da Yargılandığı 26 Suçlamadan Aklanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, Memleketi Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde 200 Araçlık Konvoyla Karşılandı.

Yüce Divan’da yargılandığı 26 suçlamadan aklanan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, memleketi Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde 200 araçlık konvoyla karşılandı.

Yüce Divan’da sadece Esenboğa Mobil Santralı ihalesinde görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkûm edilen, bu cezası da ertelenen Ersümer, Biga Avcılar Derneği çay bahçesinde açıklamalarda bulundu. Ersümer, Yüce Divan’da yargılanma sürecine ilişkin soru üzerine, "Siyaset zor bir iş. Türkiye’de hizmet etmek kolay değil. Hizmetin de bir bedeli oluyor. Başlık olarak 18 madde, alt başlık olarak 26 iddiadan Yüce Divan beraat kararı verdi. Bakanlık dönemimizde 30 milyar dolarlık iş gerçekleştirmişiz. Yüzlerce proje altına imza atmışız. Bakü-Ceyhan’ın da final imzalarını biz atmışız. Sonra da ’niye mavi akımı gerçekleştirdin’ sorusuna muhatap olmuşuz" dedi. Siyaseti hiçbir zaman bırakmadığını söyleyen Ersümer, 22 Temmuz seçimlerinde merkez sağı ’bölen aday’ olmamak için aday olmadığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title