Haberler

Yüksek Öğretim Kurulu'na Başörtülü Üye Atandı

Güncelleme:
Abone Ol

YÖK üyeliğine atanan Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, kurul tarihindeki ilk başörtülü üye oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun YÖK üyeliğine seçtiği Zeliha Koçak Tufan'ın üyeliğini onayladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, Prof.Dr. Osman Öztürk'ün vefatı nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeliha Koçak Tufan'ın Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin (b) fıkrası gereğince onaylamıştır' denildi.

ÖNCE DAVUTOĞLU'YLA GÖRÜŞME

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, akademik geçmişi ve üniversitedeki faaliyetleri sebebiyle Doç. Dr. Tufan'ı, YÖK üyeliği için uygun buldu. Davutoğlu'nun, dün Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan'ı kabul ederek görüştüğü bildirildi.

ALMANYA DOĞUMLU

Doç. Dr. Tufan, 1977 yılında Almanya'nın Wedel kentinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan Tufan, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı. Tufan, 2007 yılında Hollanda Leiden Üniversitesi'nde moleküler yöntemler üzerine çalıştı, Macaristan'da Szeged Üniversitesi'nde anaerob referans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi'nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu.

2012 YILINDAN DOÇENTLİK ÜNVANI ALDI

Doçentlik ünvanını 2012 yılında alan Tufan, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği'nde çalışıyor. Sağlık bakanlığı Grip Bilim Danışma Kurulu, Doctors Worldwide ve Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği üyesi olan Tufan, evli ve iki çocuk annesi.

Tufan, hepatit hastaları ile ilgili hepatitte umut ve hepatitte hasta yolculuğu gibi sosyal projeler yürüttü.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi genç yeryüzü doktorları danışman hocası olan Tufan, öğrenci proje ve makale gruplarını yönetiyor.

Doç. Dr. Tufan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi multidisipliner araştırma topluluğu başkan yardımcısı görevinde bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Zeliha Koçak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

Gerçek:

Bayan başörtülü ama gerçekten çok iyi eğitimli konusunda iyi donanıma sahip. değerlendirilmesi iyi olmuş. Parti veya dünya görüşü burada hiç önemli değil.

Yanıtla912
papas yorgo sirtakis:

gayet normaldir, , burasi müsliman bir ülkedir, normalde herkez kapali olmasi lazimdir, coklari dinden cikmislar, haberleri bilne yoktur, ,

Yanıtla128
vatan sızlar ccc:

elhamdülillah Müslümanız. saç baş muhabbetiyle Kemalist ulusalcı solcu sağcı İslamcı yobaz diye bu milleti ayrıştırarak pekakayı büyütenler bu gün akp eli ile Müslümanlıktan dem vurarak akp yi öne çıkarıp kürdistancı zihniyetin egemen olması kürdistancı hükümet kabinesi kurma ve kadrolaşmayla ortadoğuda türkiye eliyle kürdistan kurduruyor, ülkemizdede türküm demeyi ırkçılık gösterip sindirme bastırma oyununu kurguluyorlar. uzun uzadıya yazmayım SİZE IRAK VE SURİYEDE KÜRDİSTAN KURMAK İÇİN;SÜLEYMAN ŞAHA BOMBA PLANI, özel mahkemelerde pekakalıları şahit gösterip askeri yargılamayı, poyrazköyden silah gömüp çıkarmayı, diyarbakır surlarına kemik gömüp çıkarıpta devleti suçlu pekakayıMELEK GÖSTER ME oyununuzu yedirmezse türk milleti bu vatan bize haram olsun. SİZ VARYA KESİNLİKLE MÜSLÜMANLIĞI KULLANARAK TÜRKİYENİN SONUNU HAZIRLIYORSUNUZ.

Yanıtla1010
JembeyMobil-IOS:

Ne büyük is oldu yıllarca basörtüsüyle uyuttular bizi sac örtmekle olmuyor bu isler her yerini örteceksin icin kalbin güzel olacak anca göstermelik müslümansınız siz

Yanıtla313
5:

bunlar artık haber olmaktan çıkarılsın bence tamam başörtüsünden prim yapmayı bırakın artık

Yanıtla411
VARSAYALIM İSMAİL:

BUNU NEDEN HABER YAPMA GEREĞİ DUYDUNUZ ONU ANLAYAMADIM.

Yanıtla58
buli:

Ne güzel olay budur.

Yanıtla103
KAAN:

BAŞÖRTÜSÜNÜ BAYRAK YAPTI BU ZİHNİYET KENDİNDEN BAŞKA KİMSEYE SAYGILARI YOK

Yanıtla39
Ayten:

Maşallah özgeçmişi dolu dolu, bilim adına tebrik ederiz. Hayırlıu olsun hocamıza yeni görevi.

Yanıtla66
adilmobilWeb@haberler.com:

Türkiyenin kültüründe ve dininde örtünmek var.bakmayın şimdiki münafıkların oynuna

Yanıtla65
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title