Haberler

Yüksekova'da BDP'lilerden Basın Acıklaması

Abone Ol

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde BDP'nin aldığı 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında Cuma namazı yine cami yerine dışarıda kılındı.

Namaz sonra Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi, KCK'dan tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi ve gözaltılar, yürüyüşle protesto edildi.

Musa Anter Parkı'nda bulunan Demokratik Çözüm Çadırı Cuma namazına gelen yaklaşık bin kişi kılınan namazdan sonra cezaevi kavşağına kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasına BDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP ilçe Başkanı Osman Dara, Barış Anneleri insiyatifi ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklaması BDP ilçe başkanı Osman Dara tarafından okundu. Dara, Kürt halkının her türlü siyasi komploya rağmen seçimde hedeflediği ölçüde büyük bir başarıya imza attığını belirterek, şunları söyledi.

"AK Parti hükümeti, seçim boyunca ve sonrasında bloğun ifadesinin meclise yansıması için çeşitli senaryolar ve komplolar tasarlayıp sahneye sokmuştur. Seçim öncesi YSK'nın yaratmış olduğu veto krizi ile Kürt halkının nabzı yoklamaya çalışıldı. Bu oyun Kürt halkının görkemli direnişi ve değerli dostlarının desteği ile boşa çıkartmıştır. "

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.

- Hakkari / Yüksekova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title