Haberler

Yüksekova'da Kepenkler Bugün de Açılmadı (2)

Abone Ol

Kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova'da öğle saatlerinde BDP tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yüksekova YİNE KARIŞTI

Kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova'da öğle saatlerinde BDP tarafından basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişi Kışla Mahallesi'nde bulunan Musa Anter Parkı'nda toplandı. Basın açıklamasını okuyan BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt olaylarda 2 kişinin öldüğünü, 1 kişinin de yaralandığını söyledi. Faillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını isteyen Kurt, "Bir an önce ortaya çıkarılmalı ki, başka anneler ağlamasın. Hayatını kaybeden her iki vatandaşımızın anneleri de herşeye rağmen barış dileklerini dile getiriyorlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, taziyenen yapıldığı Esentepe Mahallesi'ndeki Esentepe Camii'ne gitti. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişinin de taziyeye geldikleri görülürken, bir grup ilçedeki İpekyolu Caddesi'nde toplandı. Yaklaşık 300 kişi yolu barikatlarla kapatınca, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Polis zırhlı araçlarla barikatları kaldırıp, göstericileri basınçlı su, gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş ve molotofkokteyleri atarak karşılık verdi. Olaylar, kısa sürede ilçenin birçok yerine yayıldı. Cadde ve sokak aralarındaki olaylar devam ederken, ilçenin bazı yerlerinde bulunan mobese ve elektrik direkleri de devrilerek tahrip edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rahmi Kurt Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title