Haberler

Yüksekova Deresi Tehlike Saçıyor

Abone Ol

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden geçen deredeki kirliliğin önüne geçmek isteyen Belediye ekipleri çalışma başlattı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden geçen deredeki kirliliğin önüne geçmek isteyen Belediye ekipleri çalışma başlattı. Ancak bu kez de çocuklar, ekiplerin suyunu kestiği dere yatağındaki ölü balıkları toplayıp evlerine götürdü. Belediye Başkanı BDP'li Ercan Bora, dereyi her yıl temizlediklerini fakat tüm uyarılara rağmen çevredeki esnafın ve dere kenarındaki ev sahiplerinin çöplerini dereye attıklarını söyledi.

Yüksekova ilçe merkezinden geçen ve çöp yığınları yüzünden çevreye pis kokular yayan derede, Belediye tarafından temizleme çalışması başlatıldı. Çalışmalar başlamadan önce İpek Mahallesi'nden suyun önü kesildi. Suyun kesilmesi derede yaşayan balıkların ölümüne neden oldu. Çevredeki çocuklar, lağım sularının da karıştığı pis derenin yüzeyindeki ölü balıkları elleriyle toplayıp evlerine götürdü. Çocukların sağlıksız bir ortamda büyük tehlike saçan dereye girmelerinin tehlikeli olduğunu belirten Toplum Sağlık Merkezi Başkanı Hatice Akkaş, şunları söyledi:

"Ölü balıkların olması bile suyun ne kadar pis olduğunun görüntüsünü veriyor. Dere yatağındaki ölü balıkların kesinlikle toplanmaması ve çocukların bu suya girmemesi gerekir. Çocukları bu konuda bilinçlendirmek gerekir. Anne babalar bu konuda çok hassas davranması gerekir. Balıkların yenmesi kadar çocukların suya girmeleride büyük tehlike oluşturuyor. Aileler çocuklarını takip etsin. Kurumlarda üzerine düşen görevi yapmaları lazım."

Belediye Başkanı Ercan Bora ise dere yatağının her mevsim sonunda temizlediklerini fakat birçok defa uyarıda bulunmalarına rağmen atıkların halen dereye atıldığını söyledi. Vatandaşların bu konuda uyaran Bora, "Bu yönüyle vatandaşlarımızın duyarlı olamaları gerekir. Bizlere yardımcı olabilmeleri için atıklarının dere yatağına atmamaları gerekir" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Bora Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title