Haberler

'Yumruk' Davasında Tahliye

Abone Ol

Ahmet Türk'ü Samsun'da Adliye Çıkışında Yumruklayan İsmail Çelik Tahliye Edildi.

"YUMRUKLARIM TÜRK 'E DEĞİL PKK 'YA YÖNELİKTİ

SAMSUN'da kapatılan DTP' nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunan ve olayın ardından tutuklanan 27 yaşındaki İsmail Çelik tahliye edildi. 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan Çelik ifadesinde, "Benim yumruklarım Ahmet Türk'e değil, PKK terör örgütüne yönelikti. Yıllarca oluşan birikim biranda patladı" dedi. Yüzüne aldığı yumruk darbesi ile burnu kırılan Ahmet Türk'ün ise sanıktan davacı olmadığı belirtildi. Çelik yargılanırken adliyedeki diğer duruşmalar ertelendi. Yaklaşık 600 polis ve jandarmanın görev yapması dikkat çekti.

Geçen yıl 15 Aralık tarihinde Muş'un Bulanık İlçesi'nde Anayasa Mahkemesi kararıyla DTP'nin kapatılmasını protesto eden grubun başlattığı olaylarda molotof kokteyli atılan manifaturacı dükkanından açılan kalaşnikof tüfek ateşiyle 20 yaşındaki Necmi Oral ile Yoncalı Köyü muhtarı 46 yaşındaki Kemal Ağcan hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. İlçenin adeta savaş alanına döndüğü olaydan sonra Turan Bilen ile kardeşi Metin Bilen tutuklanarak cezaevine gönderildi. Güvenlik nedeniyle duruşma Samsun'a alındı.

ÇELİK TUTUKLU YARGILANDI

Geçen 12 Nisan tarihinde Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı ve Muş milletvekili Nuri Yaman, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Bitlis milletvekili Mehmet Nezir Karabaş ile Muş Baro Başkanı Sabahattin Göçmen'de takip etti. Duruşma sonunda grup adına adliye önünde bir açıklama yapan kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk, makam aracına doğru yönelirken 27 yaşındaki İsmail Çelik'in yumruklu saldırısına uğradı. Peşpeşe aldığı yumruk darbeleriyle Türk'ün burnu kırıldı. Olayın ardından İsmail Çelik ile

TBMM plakalı araca taş atan 22 yaşındaki Uğur Keskinoğlu gözaltına alındı. Zanlılardan Çelik çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Keskinoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YAKLAŞIK 600 POLİS VE JANDARMA GÖREV ALDI. DİĞER DURUŞMALAR ERTELENDİ

Bugün yaralama suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İsmail Çelik ile devlet malına zarar vermek suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Uğur Keskinoğlu geniş güvenlik önlemi altında saat 08.30 sıralarında adliyeye getirildi. 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve saat 09.30'de başlayan duruşma kapalı yapıldı. Polis ve jandarmanın olağanüstü güvenlik önlemi aldığı adliye önünde kuş uçurtulmadı. Yaklaşık 600 polis ve jandarmanın görev aldığı duruşma öncesinde adliye önünde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Adliyenin bulunduğu Cumhuriyet Caddesi ile ara sokaklar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Adliyede işi olan vatandaşlar ise didik didik aranarak kimlik kontrollerinin ardından içeri alındı. Yanında kimliği olmayan sanık İsmail Çelik'in avukatlarından Ayhan Keskin kimliğini ibraz edemeyince güvenlik kontrolünden geçemedi. Kimliğinin gelmesi ile adliyeye alındı. Adliyedeki diğer bütün davalar saat 10.00'a kadar ertelendi.

DURUŞMA YARIM SAAT SÜRDÜ

Sanıklar geniş güvenlik önlemi altında hakim önüne çıktı. Duruşma yaklaşık yarım saat sürdü. Sanıklardan İsmail Çelik ifadesinde, "Ben oyun salonu (Topaloğlu) nda garson olarak çalışmaktayım. Olay günü kontür almak için çıktım. Süpermarkete gittim. Kalabalığı görünce Muş Davasından dolayı insanların geldiğini düşündüm. Gittim daha sonra dışarı çıktıklarında basın açıklaması yaparken arka taraftan birisi, 'Niye geldiniz buraya şerefsizler Samsun'u da mı karıştıracaksınız' diye söyledi. Bunun üzerine Sırrı Sakık, 'Alçaklar, şerefsizler, köpekler' şeklinde söz, hakaretler etmesi üzerine ben de gerildim. Önce bağırmak istiyordum. Ama daha sonra aşağıdaki şahsı polisler alınca ben de bağırmaktan vazgeçip konuşmanın bitmesini bekledim" diyerek ifadesine şöyle devam etti:

"YUMRUKLARIM AHMET TÜRK'E DEĞİL, PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİKTİ"

"Yine vurma niyetim yoktu. Yanından geçerken dayanamadım ve bir anda patlayıp yumruk attım. Benim yumruklarım Ahmet Türk'e değil, PKK terör örgütüne yönelikti. Yıllarca oluşan birikim bir anda patladı. Ben belli bir yaş üzerinde olan mağdura yumruk attığımdan dolayı pişmanım. Ancak benim hıncım yılların birikimine idi. Yıllardır ülkede oluşan birikime yönelik idi. Ben bu konuda Emniyet Müdürlüğü'nde, Cumhuriyet Savcılığı'nda ve sorguda ayrıntılı beyanda bulundum. Yalnız benim planlayarak mağdurun yanına yaklaşmam söz konusu değildir. Yanımdan geçtiği esnada olay biranda gerçekleşti. Birde mağdur ve DTP'lilerin PKK terör örgütünü öven nitelikteki açıklamalar sebebiyle birikim olmuştu. O anda mağdura patladım. Bu konuda gazete küpürlerini mahkemeye sunacağım. Terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan karşılamalar dolayısıyla canım sıkıldı. Bu nedenle tahrik oldum."

ERİK ATTIM

Tutuksuz yargılanan Uğur Keskinoğlu ise, olay günü adliyede işi olduğunu söyleyerek, "Bir grup 'Kahrolsun PKK' diye slogan atınca ben de elimdeki eriği havaya doğru attım. Bu erikten dolayı hasarın oluşması mümkün değildir. Zaten araca da isabet etmedi" diye konuştu. İfadelerin ardından mahkeme heyeti tutuklu yargılanan İsmail Çelik'i delillerin toplanmış olmasını gözönüne alarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verirken, diğer sanık için de tutuksuz yargılanmasının devamına karar verip duruşmayı 27 Temmuz tarihine erteledi.

Adliye çıkışında İsmail Çelik'in babası Ali Çelik, basın mensuplarının soruları üzerine, "Adalet yerini buldu. Söylenecek birşey yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title