Haberler

İlk kez 1937'de görülen virüs, Yunanistan'da 1 haftada 5 can aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Yunanistan'da son bir haftada Batı Nil Virüsü nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti. Sivrisinekler yoluyla yayılan virüsün, özellikle yaşlı ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için daha riskli olduğu ifade ediliyor.

Yunanistan'da Batı Nil Virüsü can almaya devam ediyor. Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında virüsün, ülkenin farklı noktalarında 6 kişinin ölümüne neden olduğu, ifade edildi. Açıklamada, bu ölümlerden 5'inin son bir haftada kaydedildiği belirtildi.

Uzmanlar, sivrisineklere karşı kişisel korunmanın önemini vurgulayarak virüsün özellikle Kardiça, Larissa, Trikala, İmathia, Selanik ve Pela'da tespit edildiğine dikkati çekti.

İLK KEZ UGANDA'DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Sivrisinekler yoluyla yayılan Batı Nil virüsünün, ilk kez 1937'de Uganda'da Batı Nil bölgesinde görülen ve ölüme yol açabilen bir hastalık olduğu biliniyor. Virüsün, özellikle yaşlı ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için daha riskli olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Nil Virüsü Yunanistan Sağlık Güncel Ölüm Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

İbrahim Coşkun:

Tatilciler Yunanistan a gidin ama dönmeyin kalın orda

Yanıtla5145
Mengele:

YUNANISTANA GIDISLERI DURDURULDU YUNANISTANA GIDENLER TEKRAR TÜRKIYEYE GIREMIYECEKLER COK BÜYÜK BULASICI HASTALIK

Yanıtla514
Barbaros:

Sığınmacıları gönderin Yunanistan’a onların ülkeye girişini kim izin veriyorsa varana ihanetten yargılanmalı

Yanıtla17
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title