Haberler

Yunanistan DHKP-C Üyelerini Türkiye'ye İade Etmiyor

Güncelleme:
Abone Ol

Selanik İstinaf Mahkemesi, terör örgütü DHKP-C üyesi Kadir Kaya'nın iade edilmesi talebini reddetti.

Yunanistan'da geçen yıl gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan terör örgütü DHKP-C üyesi Kadir Kaya'nın Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin talep Yunan mahkemesince reddedildi.

Alınan bilgiye göre, Selanik istinaf mahkemesi, Türkiye'de terör eylemlerine karışan ve hakkında kırmızı bültenle yakalanma kararı bulunan Kaya'nın Türkiye'ye iade edilmemesine karar verdi. Uzun süredir Yunanistan'da yaşadığı belirtilen Kaya, Türkiye'de tutuklu bulunduğu cezaevinden 2000 yılında ölüm orucu eylemlerine katıldığı için yaşadığı sağlık sorunları dolayısıyla tahliye edilmişti.

HÜSEYİN FEVZİ TEKİN'İN DURUŞMASI ERTELENDİ

Öte yandan, dün ayni mahkemede yargılanması beklenen bir başka DHKP-C üyesi Hüseyin Fevzi Tekin'in duruşmasının ise çarşamba gününe ertelendiği öğrenildi. Örgütün kilit isimlerinden biri olarak bilinen Tekin, şubat ayında Atina'da mühimmat da bulunan bir hücre evinde Özdemir Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol, Murat Korkut ve Bilgehan Karpat ile yakalanmıştı. Petrov Petar adına düzenlenmiş sahte Bulgar kimliğiyle yakalanan Tekin ve diğer üç terörist mahkeme kararıyla tutuklanmıştı.

YUNANİSTAN DAHA ÖNCE DE RET KARARI VERMİŞTİ

Yunan mahkemeleri, daha önce de Sakız Adası açıklarında ele geçirilen silah yüklü botta yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi Hasan Biber ile Mehmet Yayla'nın da Türkiye'ye iade edilmemesi yönünde karar vermişti.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN AHMET DÜZGÜN YÜKSEL ALMANYA'YA İADE EDİLECEK

Mahkemeler, kırmızı bültenle aranırken Selanik'te yakalanan 42 yaşındaki bir kadın terörist ile Atina'da sahte Bulgaristan pasaportuyla yakalanan Ahmet Düzgün Yüksel'in ise Almanya'ya iade edilmesini kararlaştırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Kadir Kaya Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (34)

sonmesssonmezdag@hotmail.com:

yunan istanda biliyor ulkede adalet olmadini

Yanıtla3210
ibret-i alemmmtaltunbas@hotmail.com:

EVET DOĞRU SÖYLÜYORSUN ASLINDA NE ZAMAN Kİ ŞU SAVUNDUĞUN ÖRGÜTE BAKILIRSA SENİN GİBİLERİN ŞEHRİN ORTA MEYDANINDA İBRET-İ ALEM İÇİN SALLANDIRILMADIĞI SÜRECE O ÜLKEDE ADALETTEN BAHSEDİLEMEZ.

00
Tayip ErdoganTErdogan@gmail.com:

Sayin Milletim.Benim giremedgiim Inni gordunuz mu... Bugun bunlar bize.. Yarinda bizler, Yunan a yolladgimiz Ajanlari iyade etmeyiz.. suan saten Eruopada Bozgunluk sagliyacak Ajanlar Egtiriyoruz guzel olanda.. Onlari egtiyoruz bozgunluk yapsinlar diye... Artik yerler degisti... Turk milleti MASON oldu..... SIMDI BIZIM KAPITALIZIM VE DUZENIMIZE KOLE OLACAK BU EUROPA.. ONLAR BIZIM HIZMETKAIMIZ OLACAKLAR. BIZLER SE ONLARIN EFINDILERI.. ARTIK KORKUN.. UYANDIK GELIYORUZ.. BIN GIDIYOR 100.000 BIN GELIYORUZ.. 100.000 GIDIYOR 1.000.000 GELIYORUZ. 1.000.000.000. GIDIYOR 1000.000.000.000 GELIYORUZ...

Yanıtla823
agataci_erdem@hotmail.com:

en son bi sıfırı fazla yazmışsın gardaşşşş .dikkat et..

00
ohoyyyylev_alt@web.de:

Aferim, Türk dedigin Özgüvenli olur, hepinizi aynen böyle görmek isterim.

00
adammgmc1234@mynet.com:

bunda daha doğal ne olabilir...Türkiye önce kendi içindeki hainleri temizlesin

Yanıtla327
Bordo Bereligultekinokfidan@hotmail.com:

Tamam ya patates vercez size patates.

Yanıtla525
mustafa yazıcımutala@hotmail.com.tr:

çokta tın...batmış bir ülke bize iade etmiyormu...alsın turşusunu kursun

Yanıtla225
ars chezap@che.com:

vah vaaah. yahu uluslar arası anlaşmalar vs. ne oldu ? adamlar seni takmıyor. adma yerine koymuyor. sen' amaaan ' de geç. :) ülkenin caydırıcılıgı, yaptırımı nerede be adam ?

00
iyi yapmışfikret_601121@hotmail.com:

iade etmediği daha iyi..sebebide hapishanede kral gibi yaşayacak devlet ona bakmak zorunda kalacaktı..türkiyenin gücüne gitmesin küçük devletler bile türkiyeye kaale aldığı yok,türkiyenin unuttuğunu hatırlatıyorum türkiyeye en ağır vizeyi hangi devletler uyguluyorsa asıl düşman odur..sırtını dönmesin

Yanıtla420
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title