Yunis Hocaya Veda Programı Düzenlendi
Dha DIŞ HABER-Yunis Hocaya veda programı düzenlendiMehmet UZUN- DELMENHORST 31 Mayıs (DHA) - Almanya'nın Delmenhorst kentinde faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Cami'de beş yıllık görev süresi dolan din görevlisi Yunis Altun için veda programı düzenlendi.
Dha DIŞ HABER-Yunis Hocaya veda programı düzenlendi
Mehmet UZUN- DELMENHORST 31 Mayıs (DHA) - Almanya'nın Delmenhorst kentinde faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Cami'de beş yıllık görev süresi dolan din görevlisi Yunis Altun için veda programı düzenlendi. Cami bahçesinde düzenlenen törene Sosyal Demokrat Partili (SPD) Delmenhorst Büyükşehir Belediye Başkanı Axel Jahnz, Delmenhorst İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Tuner (SPD), Deniz Korku (SPD) ve Tamer Sert (FDP), DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç ile yönetim kurulu üyeleri Mehmet Karabacak ve Tuncay Dincer, Yahudi Cemaati Başkanı Pedro Beccera, Milli Görüş ile İslam Kültür Merkezleri Birliği temsilcileri, DİTİB din görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Belediye başkanından hocaya hediye
Kuran-i Kerim tilavetiyle başlayan program selamlama konuşmalarıyla devam etti. Cami derneği başkanı Mahmut Andız ile 2. Başkanı Cengiz Gültepe, çalışmalarından övgü ile söz ettikleri Yunis hocaya hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler. Programa katılan Belediye Başkanı Axel Jahnz yaptığı konuşmada 'Din görevlisi arkadaşımıza kentimize kattığı renklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ona güle güle diyorum. Çok güzel bir program düzenlenmiş. Türk ve Alman Bayrakları bir arada. Bu görüntüler çok güzel' dedi. Konuşma sonra Belediye Başkanı Axel Jahns, Yunis Altun hocaya belediye adına bir rozet hediye etti.
Camilerimizin önemi çok büyük
DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, Almanya'daki camilerin önemine değindi. Almanya'da 2 bin 200 cami olduğuna değinen Kılıç, 'Eğer babalarımız, dedelerimiz ve abilerimiz 1970'ın başlarında bu camileri kurmamış olsalardı, bugün Almanya'da 2 bin 200 camimiz olmamış olsaydı dün gece nerede olurduk acaba diye sormak lazım. Camisiz olmuyor, cemaatsiz olmuyor, hocasız da hiç olmuyor. Onun için bu üçünü bir araya getirip birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor. Bu üçü olmazsa dinimiz olmaz, bu üçü olmazsa gençlerimize, çocuklarımıza dinimizi anlatamayız, onlara aktaramayız ve yok olup gideriz. Bizden öncede Almanya'ya gelenler vardı. Başka milletlerden olan bu insanları sadece soy isimlerinden tanıyoruz. Bu gün onlar dinlerini, dillerin ve benliklerini kaybetmişler. Allah'a çok şükürler olsun biz 50 yılı aşkın bir süreden sonra da programlarımızı Türkçe yapacak durumdayız. Bunu yapabilmek için de Türkiye'den gelen hocalarımızın önemi çok çok yüksek. Son zamanlarda Alman basınında okuyoruz DİTİB hocaları gitsin, camiler kapansın, camiler açılmasın, camiler minareli ve kubbeli olmasın diyen sağ eğilimli partiler ortaya çıkıyor. Bu camiler olmazsa bu gün selefi diye adlandırılan aşırı dinden bahsettikleri terörist sayısı binden fazla olurdu. Bizim teşkilatlarımız burada birlik ve beraberliğimizi sağlamaktadır. Çocuklarımıza barış ve huzur dini olan dinimizi öğretmektedir. O nedenle Türkiye'den gelen hocalarımıza ihtiyacımız vardır. Onlar hem dilimizi buraya getiriyorlar, hem de dinimizi bize aktarıyorlar. Yunis hocamı geldiği günden beri tanıyorum. Rabbim ondan razı olsun, yolu açık olsun' dedi.
Programda ayrıca ilahiler okunda şiirler söyledi. Veda programı Yunus hocaya verilen hediyelerle son buldu.