Haberler

Yurt Yangını Davasına Devam Edildi

Abone Ol

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili yurt müdürünün de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili yurt müdürünün de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu yurt müdürü Cumali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur, dernek görevlileri Mustafa Öztaş, Mahir Kılıç, Ramazan Keleş ve Mahmut Deniz ile tutuksuz sanık Ramazan Dede, öğrencilerin aileleri, sanık yakınları ile tarafların avukatları katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Adana milletvekilleri İbrahim Özdiş ve Zülfikar İnönü Tümer de duruşmayı takip etti.

Duruşmada mağdur yakını ailelerin ve sanıklar ile avukatlarının ifadeleri ve taleplerine başvuruldu. Mağdur avukatlarından Zafer Kazan ile Mahkeme Başkanı arasında SEGBİS tartışması yaşanırken, Kazan, ifadelerin sesli olarak kayıt altına alınmasını istedi.

Sanık avukatlarından Can Atalay, "Yeni bir tanık beyanında deniliyor ki, ben oraya gittiğimde yangın merdiveni eriyerek yok olmuştu. Bu tek başına bir tutukluluk halinin devamı için yeterlidir. Yurdun yıkılmasına ilişkin mahkemenizce verilmiş hiçbir karar yoktur. Yurt yıkıldığı için keşif yapmamız mümkün olmayacak. Bu kesin bir delil karartmadır" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN İSTİKBALİ İÇİN ÇALIŞTIM"

Yurt müdürü sanık Cumali Genç de savunmasında, "Ben burada bu davadan mı yargılanıyorum yoksa siyasi ve ideolojik olarak mı yargılanıyorum. Kimse bu çocukları yönlendirmedi. Bütün veliler ile bizzat görüştüm. Bana güveniyorsanız çocuklarınızı emanet edin dedim. Göreve başladıktan sonra yurtta A'dan Z'ye tadilat yaptırdım. Aileler ile de görüştüm hepsi memnun olduklarını söylediler. Bir eksiklik gördülerse neden emniyete gitmediler. Bütün veliler de bilmektedir ki çocuklarımızın istikbali için çalıştım" diye konuştu.

Yangının sabotaj olduğunu iddia eden Genç, "Yangının elektrik ana panosundan çıktığını düşünüyorum. Bu panoya kasten müdahale edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Genç, yurt yangınından sonra buzdolabında bulunan 35 kilo etin başka bir şubeye nakledildiğini ifade ederken, Genç'in avukatı, ailelerin hesabına yatırılan paraların yıkılan yurt binasının arazisinin satılmasıyla elde edildiğini söyledi. Genç'in başka bir avukatı ise yangın ile ilgili TEDAŞ'ı suçladı. Sanık Mahir Kılıç ise "Haksız yere içeride tutuluyorum. İş yerim iflasın eşiğinde. Neden içeride olduğumu anlamıyorum" diye savunma yaptı.

BERAAT VE TAHLİYELERİNİ TALEP ETTİLER

Tek tek savunma yapan sanıklar üzerilerine atılı suçlamaları reddederek beraat ve tahliyelerini talep ettiler. Akşam saatlerine kadar süren davada mahkeme başkanı davaya 45 dakika ara verdi. Mahkeme heyeti daha sonra tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve yaşı nedeniyle tutuksuz yargılanan sanık Ramazan Dede'nin de tutuksuz olarak yargılanmasının devamına karar verdi. Mahkeme heyeti davayı 11 Aralık 2017 tarihine erteledi.

(Emre Bozdemir/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Dede Mahir Kılıç Aladağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title