Haberler

Yurtkur'dan KKTC'ye 2. Yurt Müjdesi

Abone Ol

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki 364 kişilik kapasiteye sahip olan yeni yurdu 11 Ekim'de hizmete açacak Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(YURTKUR), Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki...

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki 364 kişilik kapasiteye sahip olan yeni yurdu 11 Ekim'de hizmete açacak Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(YURTKUR), Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki 364 kişilik kapasiteye sahip olan yeni yurdu 11 Ekim'de hizmete açacak. 11 Ekim'de inşaatı tamamlanacak yurda, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın ismi verilecek.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde 11 Ekim'de inşaatı tamamlanacak olan ve ismi "Gazimağusa Necmettin Erbakan" yurdu olarak belirlenen yurdun yurt binasının, imzalanan protokolle 25 yıllığına Yurtkur'a tahsis edildiği kaydedildi.

YURTKUR imzalanan protokolle, 364 kişilik kapasiteye sahip olan ikinci yurdunun Necmettin Erbakan Yurt Müdürlüğü'ne kavuşmanın yanı sıra, 2011 Eylül ayından itibaren 400 kişilik kapasiteyle hizmet veren, ilk yurdunun ismini de "Bülent Ecevit Yurt Müdürlüğü' olarak belirlediğini ifade etti. Yeni yurtlarla eski Başbakanların da isimlerinin yaşatılacağını vurgulayan YURTKUR, KKTC'de toplam 764 kişilik kapasiteyle hizmet verme yolunda da büyük bir adım daha atıldığı belirtti.

-"KKTC'DE OKUYAN 491 ÖĞRENCİYE KARŞILIKSIZ BURS 5 BİN 115 ÖĞRENCİYE DE ÖĞRENİM KREDİSİ VERİLİYOR"-

YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan yaptığı konuşmada kurum olarak sürekli yeniliklere imza attıklarını söyleyerek, üniversite gençliğinin aile sıcaklığında, modern, sağlıklı ve güzel ortamlarda kalmaları için çalıştıklarını ifade etti. Bir öğrencinin bile dışarıda kalmasını istemediklerini belirten Kaymakcan, YURTKUR' un KKTC'de barınma hizmetinin yanı sıra KKTC'de okuyan 491 öğrenciye burs (karşılıksız) 5115 öğrenciye de öğrenim kredisi verdiklerini ve aylık 240 TL beslenme yardımıyla öğrencinin her türlü gereksiniminin karşılanmasında kurum olarak yanlarında olduğunu kaydetti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Abdullah Öztoprak'ın da hazır bulunduğu protokolde rektör; YURTKUR'U Gazimağusa Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde' görmekten çok mutlu olduklarını, atılacak imzalarla kurulan işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığı belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından 16 Nisan 2013 tarihinde temeli atılan Necmettin Erbakan Yurt Müdürlüğünün; 11 Ekim'de inşaatının tamamlanacak olmasından dolayı emeği geçen herkese müteşekkir olduğunu ifade etti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Necmettin Erbakan Yurtlar Kurumu Gazimağusa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title