Haberler

Yusuf Çapraz Uygulamalaı Bilimler Fakültesi Açıldı

Abone Ol

Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılış töreni yapıldı.

Törende öğrenciler adına konuşan Haydar Özer Yıldırım'ın söyledikleri, yaşanan sürecin ne kadar zorlu olduğunu gözler önüne serdi.

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılışı dün yapıldı.

Saat 15.00 sıralarında başlayan törene; Edirne Valisi Gökhan Sözer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, hayırsever Yusuf Çapraz, Keşan'da bulunan daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve davetliler katıldı.

Sunuculuğunu Öğretim Görevlisi Aysun A. Çetin yaptığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende ilk olarak Trakya Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası küçük bir konser verdi.

İşadamı Yusuf Çapraz'ın hayatı ve Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun kuruluş aşamasıyla ilgili hazırlanan sunumların ardından ise Öğrenci Temsilcisi İşletme Bilgi Teknolojisi 2. Sınıf Öğrencisi Haydar Özer Yıldırım konuşmasını yaptı.

"Hayal kırıklığı yaşadım"

Öğrenci Temsilcisi Haydar Özer Yıldırım, öğrenciler adına yaptığı konuşmada, ilk olarak 1 yıl Edirne'de öğrenim gördüklerini ve bu bir yılın sonunda, Keşan'da bulunan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun hazır olmadığı söylentileri üzerine tedirgin olduklarını kaydetti.

Edirne'de, bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu tüm olanakların varolduğunu söyleyen Yıldırım, "Kafe, kütüphane, internet kafel, kantin, sinema, tiyatro, sosyal faaliyetler, her şey!

Koskoca bir yıl geçti. 1 yıl sonra babamla Keşan'daydık. Terminalden, üniversiteye gitmek istediğimizi söylediğimizde, bizi meslek yüksekokulunun önüne getirdiler.

'Hayır' dedim 'Burada 4 yıllık bir üniversite var.' Bilemiyordu şoför, birilerine sordu. Neyse ki bilen birileri vardı. Tedirgin olmuştum. Nasıl olur da farkına varılmazdı ki bir kampüsün..

Minibüs son durağa geldiğinde, şoför bize uzakta küçük bir bina gösterdi. 'İşte burada' dedi ama 'yolu yok. Buralarda köpek de çok olur isterseniz yürümeyin.' Tedirginliğim kocaman bir korkuyla kaplandı. Anlam verememiştim tüm bunlara. Okulun açılmasına yalnızca 3 hafta vardı ve okulun henüz bir yolu bile yoktu. Kocaman bir arazide, ağaçların arasında, öylece duruyordu heybetli bir bina, tüm şehre gülümsercesine. Tarlada açılan bir patikadan çobanın otlattığı koyunların peşine takılıp okula yürüdük. Gerçekten sadece bir binadan oluşuyordu okul. Kampüs, bahçe, spor sahası, tenis kortu, hiçbiri yoktu. 'Ben böyle bir okul görmedim' dedim babama. İçerisine girdik, birileri elinde süpürge, bez harıl harıl çalışıyorlardı.

En azından görevlileri var diye düşündüm. Benim şaşkın bakışlarım arasında birisi 'Merhaba nasıl buldunuz okulumuzu?' dedi sesinde anlam veremediğim bir heyecanla. 'Okul mu? Burası sadece boş bir bina.' dedim. Sonra okulu gezebileceğimizi söyledi aynı ses. Büyük bir binaydı aslında ama yapılacak o kadar işi vardı ki, sınıflar henüz tamamlanmamıştı, öğrenci işleri yazan oda bomboştu. Her katta birkaç kişi kimi cam siliyor, kimi eşya taşıyordu. Sınıfların kapılarında birilerinin isimleri yazıyordu. Hala tamamlanmamış bir inşaattan ibaretti burası. Ben her katta daha da hayal kırıklığına uğrarken, babamda bir sessizlik hakimdi. Belli ki 'o da sevmedi' dedim. Sonra görülecek pek bir şey olmadığını fark edince aşağı indik. Babam aşağıda bizi ilk karşılayan kişiyle okul ve bölümler hakkında konuşmaya başladı. 'Bu okulun öğretim elemanlarıyla görüşebilir miyiz?' diye sordu. O kişi yüzünde bir tebessümle 'Bizleriz' dedi. 'Burada gördüğünüz tüm arkadaşlarım ve ben..' hayretler içerisindeydim. 'Bu son nokta işte' dedim. Yıkılmıştım. Ancak babam o kadar memnun görünüyordu ki.. Hemen o kişinin elini sıktı 'Ne kadar güzel, gurur duydum. Oğlumu emin ellere teslim edeceğim.' Dedi." şeklinde konuştu.

Haydar Özer Yıldırım, konuşmasının sonunda, okul öğrencileri adına, Yusuf Çapraz'a ve Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur Kumkale'ye teşekkür etti.

Keşan Yükseköğretimi Destekleme ve Geliştirme Derneği Başkanı Şengül Özcan da, 10 yıl emek verilerek, 4 yıllık yüksekokulun açılışının gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Şengül Özcan: "Kurucu olmak ve kamuoyu oluşturmak zordur"

Özcan, "Yer tahsisi çalışmalarında, ilk emeği geçen Yüksekokul Koruma Derneği Başkanı Avukat Sayın Haluk Sönmez ve yönetimine, yine o dönemde Keşan Kaymakamı olan ve başlangıçta bize önderlik ederek tahsisim gerçekleşmesini sağlayan Sayın İbrahim Avcı'ya teşekkür ediyorum." dedi.

Keşan halkının Keşan'da fakülte yapılmasını istediklerini, bu çalışmalarda, bin dönümlük arazi tahsisi yapıldığını ve işin sadece binaya kaldığını, bu sebeple de Yusuf Çapraz'ın kapısının çalındığını ifade ederek şunları söyledi: "Kendisi, 12 bin metrekare kapalı alanlı Keşanlılara ve çocuklarımızın eğitimine armağan etmiştir. Kendilerine huzurlarınızda binlerce kere teşekkür ediyorum. Keşan halkının taleplerini yerinde bularak buraya 5 bölümlük ve 4 yıllık bir yüksek okul açılmasını sağlayan Trakya Üniversitesi'nin gelmiş geçmiş tüm yöneticileri ve sayın rektörümüze biz Keşanlılar minnettarız"

"Kurucu olmak ve kamuoyu oluşturmak zordur" diyen Şengül Özcan, "Üstün gayret göstererek zoru başaran, okulu eğitime hazırlayan, müdiremiz Sayın Yardımcı Doçent Doktor İlknur Kumkale ve ekibine de çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Okulumuzun oluşumundan açılışına kadar işin takipçisi olarak bizleri hep yanında olan Keşan'ın saygıdeğer basınına, gösterdikleri duyarlılık ve destek için çok teşekkür ediyorum.

Okulumuzun 16 adet sınıf, konferans salonu, bilgisayar laboratuarı, toplantı salonu ve personel yemekhanesiyle eğitime açılabilmesi için gerekli donanımların sağlanmasında sivil toplum kuruluşlarımız; Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Şehir İçi Minibüsçüler Kooperatifi, Ziraat Odası, Keşan Yardımseverler Derneği'ne, işadamlarımız ve yöremizin duyarlı hayırsever insanlarına, Keşan halkı adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum." şeklide konuştu.

Özcan son olarak, yüksekokulun; tüm öğrencilere, öğretim görevlilerine ve Keşan halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Program, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur Kumkale'nin konuşmasıyla devam etti.

Kumkale: "Doğru bir karar verdiğimin farkındayım"

Kumkale, konuşmasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Başarı, tüm ulusun azim ve inancıyla çabasını birleştirmesi sonucu kazanılabilir." sözüyle başladı.

Azim, inanç ve kararlılıkla birçok kişinin çabasını bir araya getirerek lisans eğitimi veren bir yüksekokulu hayata geçirmeyi başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kumkale, "Yüksekokulumuzun 2000 yılındaki temel atma töreninde bulunan bir kişi olarak bugün burada kurucu olarak görev alacağım inanın hiç aklıma gelmezdi. Çünkü o zamanlar Malkara MYO'yu tekelden davranılan depolardan tadilatla okul haline getirilmiş binalarından gerçek anlamda bir üniversite binasına kavuşturmak arzusundaydım. Hatta içinde bulunduğumuz binanın temel atma töreninde yanında bulunduğum TÜ Rektörü Prof Dr. Osman İnci hocamın 'İlknur bu ortam sana ne düşündürüyor' sorusuna 'İnşallah Malkara MYO'nun kendi binasına kavuşmasını' diye ifade etmiştim. Dileğim oldu, ödenekler çıktı, bina tamamlandı ve açılış törenimizi de Rektörüm Prof. Dr. Enver Duran hocamla birlikte yaptık." dedi.

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurucu müdür görevinin teklif edildiğinde karmaşık duygular içinde olduğunu söyleyen Kumkale, "Bir tarafta çok onurlu bir görev, bir tarafta az önce sunuda kısaca anlatmaya çalıştığımız, herkesin minnetle andığı ve anacağı hayırsever insan Yusuf Çapraz'ın gençlerimizin eğitimi için üniversitemize armağan ettiği bu güzel bina, diğer tarafta ise neredeyse birbirimize baktığımızda duygu ve düşüncelerimizi okuduğumuz ve gerçekten bir aile olduğumuz çalışma arkadaşlarım. Yöneticiliğin en önemli özelliklerinden birisi hızlı ve doğru karar vermektir. Ben de, arkadaşlarım her zaman benim arkadaşlarımdır. Bu da gerçekten çok önemli bir görev diyerek hızlı karar verdim. Doğru bir karar olduğunu bugün de anlıyorum." şeklinde konuştu.

Görevi 2009 Nisan ayında kabul ettiğini ifade eden İlknur Kumkale,Temmuz ayında çalışmalar başlanacağını ancak 2009 yılında öğrenci alamayacaklarının bilincinde olduklarını söyledi.

Yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyleyen İlknur Kumkale, iddialı başladıklarını ve kaliteli bir okul için çalıştıklarını kaydetti.

Kumkale, öğrencilerin İngilizce hazırlık sınıfını Edirne'de Yabancı Diller Yüksekokulu'nda okumaları gerektiğini ve tercihlerin de buna göre yapıldığını söyledi.

Kumkale, "Öğrencilerimiz Edirne'de eğitimlerini alırken biz de mali sistem, personel sistemi, öğrenci işleri sistemi gibi birçok sistemi çekirdek bir kadro ile kurduk. Tabi başta Rektörümüz Prof. Dr. Enver Duran hocam ve rektör yardımcıları ile dönemin Üniversite Genel Sekreteri Recep Gürkan ve daire başkanları olmak üzere, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derman Küçükaltan hocamız ile Personel Dairesi Başkanı Erengül Özdemir'in özel destekleri benim için çok önemliydi. Sayın Özdemir şimdi de Genel Sekreter. Bir de Keşan cephesine gelmek istiyorum. Keşan MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Hüseyin Güher arkadaşım ve ekibi bizi Temmuz 2009'dan Eylül 2010'a kadar 1 yıl çok güzel misafir etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kumkale, konuşmasına okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek devam etti. İlknur Kumkale, daha sonra okula çeşitli konularda destek veren, yardımcı olan herkese de teşekkür etti.

Kumkale, son olarak şunları söyledi: "Edith Warton'un dediği gibi; 'Işık yapmanın iki yolu vardır: Ya kandil olmak, ya da yansıtan ayna.' Ben; bana güvenerek bu onurlu görevi veren ve aynı gibi destekleri yansıtma imkanı bulmamı sağlayan Rektörüm değerli hocam Prof. Dr. Sayın Enver Duran'a huzurunuzda bir kez daha teşekkür ederken; Bana inanıp destek veren tüm Keşan ve İpsalalı hemşerilerime, törenimize katılarak bizlerle birlikte olduğunuz için siz konuklarımıza ve bu görevi kabul ettiğim günden bugüne kadar her an ve her konuda yaptıklarını tek tek sayamıyorum; maddi, manevi, kişisel, kurumsal açıdan beni destekleyen sevgili eşim Mak. Müh. Bülent Kumkale'ye en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 26 yıllık çalışma hayatında olduğu gibi, 18 yıldır Akademik yaşantımda ve 12 yıldır yüksekokul yöneticiliğinde olduğum gibi bundan sonra da Atatürkçü, çağdaş ve öğrencimi merkeze koyan bir anlayışla arkadaşlarımla birlikte çalışmaya devam edeceğiz"

Mehmet Özcan: "Tarihi bir gün yaşıyoruz"

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan da, tarihi bir günü yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Ve bu tarihi günün heyecanını herkes içinde hissetti. Öncelikle Yusuf Çapraz beyefendiye ve ailesine Keşan halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.

2004 yılında belediye başkanı olduğumda 'Bilim kenti Keşan' diye iddiamız vardı. Fakülte açılsın diye hepimizin çabaları vardı. Kaç sefer Sayın rektörümüze sivil toplum örgütleriyle gittik. Ama şükürler olsun ki, bugün buradayız.Değerli öğrenci kardeşlerimiz noksanlarımız var biliyoruz ama biz çok zengin bir ülke değiliz. Atatürk'ün Köy Enstitüleri'ni kurduğu yıllarda yapılan çalışma gibi bu. Üretmeden huzur, refah, mutluluk olmaz. 5 yıl sonra buranın çehresi çok daha değişik olacak, 10 yıl sonra belki de inanamayacaksınız. Allah hepimize o günleri göstersin. Keşan bu konuda doğru yolda. Birlikteliğimiz doğru yolda."

Ahmet Narinoğlu: "KMYO'ya Keşan'dan %25 öğrenci yerleşirken, Uygulamalı Bilimler'e sadece 1 öğrenci yerleşti"

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu da, "Keşan, coğrafi konumu ve ulaşım ağlarının üzerinde oluşu nedeniyle üstünlük göstermektedir. 250 bin çevre nüfusu Keşan'ı gelişmeye zorlamaktadır." dedi.

Keşan'da 28 eğitim kurumu ve 13 bin öğrencinin eğitime devam ettiğini vurgulayan Narinoğlu, 4 bininin ortaöğretimde okuduğunu, bunların %50'sinin meslek liselerinde eğitim gördüğünü oysa ülke ortalamasının %70 olduğunu aktardı. Bu yıl mezun olan öğrencilerden %96'sının üniversite sınavına girdiğini, %64'ünün yerleştiğini, bu öğrencilerden %10'unun Keşan'a yerleştiğini, bunun da öğrencilerin KMYO (Keşan Meslek Yüksekokulu) ve YÇUBMYO (Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu) ile tanışması gerektiğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Ahmet Narinoğlu, KMYO'ya Keşan'dan %25 öğrenci yerleşirken, Uygulamalı Bilimler'e sadece 1 öğrencinin yerleştiğine dikkat çekti.

Okullara olan ilgiyi artırmak için çeşitli önerilerde de bulunan Narinoğlu, ilçede sanayi ve üniversite işbirliğinin geliştirilmesini istedi ve gelecek yıllarda bin kişilik yurda ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Enver Duran: "En güzeli ve bana onur vereni, 7 yıllık görevim esnasında ilk kez bir hayırseverin yaptırdığı yüksekokulu açıyoruz"

TÜ Rektörü Prof. Dr. Enver Duran da, 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokulunu açıldığını belirterek, "Türkiye'nin ihtiyacı olan hem beyin gücü, hem uygulamalı olan bir okulu açıyoruz. Ülkenin ihtiyacına ses getirecek bir okulu Keşan'da açıyoruz. Bugün 2011-2012 Eğitim Yılını açıyoruz. Bugün ilk kez, Trakya Üniversitesi'nin tarihinde 30 yıl içerisinde, ilk kez senato bu okulda toplandı. Bugün ilk kez, bu okulda 800 öğrenciye ulaştık. En güzeli ve bana onur vereni, 7 yıllık görevim esnasında ilk kez bir hayırseverin yaptırdığı yüksekokulu açıyoruz. Burada yine bir ilk yaşanıyor. Keşan halkı, sivil toplum kuruluşları, belediye başkanı, belediyeler, yüksekokul derneği vs. kısacası tüm Keşan halkının eğitim alanında tek yumruk olduğunu ve ses getirdiğini gördük. Bu da Trakya Bölgesi'nde ilk kez oluyor. Köy Enstitüleri ruhunun canlandığını gördük bu okulda. Halkımız, öğrencilerimiz el ele bu okulu yaptılar. Biz sadece boş kağıtlara imza attık. Genel Sekreter İpsalalı, okul müdürümüz Keşanlı. Biz bize yakışır el ne bize. Yusuf Çapraz gibi insanlara toplumun ihtiyacı var. Ne söylesek azdır. Onu bu okul, Türkiye Cumhuriyeti ayakta kaldığı müddetçe yaşatacaktır." şeklinde konuştu.

Yusuf Çarpaz: "4 yıllık fakülteden de kıymetli bir yüksekokul açılmasının daha faydalı oldu diye düşünüyorum"

Hayırsever vatandaş Yusuf Çapraz da, hayatında yaşadığı en önemli günlerden birini yaşadığını belirterek, bu kelimelerle ifade etmenin çok zor olduğunu kaydetti.

Çapraz, "Şuana kadar yapılan konuşmalarda da, gençlerimiz için, üniversitemiz için, Keşan'ımız için de önemli bir gün olduğu ifade edildi. İşte bu sebeple mutluluğum bir kat daha artıyor.Sizlere de böyle bir günde bizlerle olduğunuz için ayrı ayrı teşekkür ediyor ve hoşgeldiniz diyorum.

Yüksekokulumuzun benimle ilgili hazırlamış olduğu sunumdan da söz edildi.

Ben Enez'in Hasköy'ün de 1938 yılında doğdum.O dönemin imkansızlıkları içinde hayatımı kazanmak için İstanbul'a gittim.Ama aklım hep köyümdeydi,bölgemdeydi.Çünkü oralara gidip geldikçe bir şeylere ihtiyaç duyulduğunu fark ettim.Bende bir şeyler yapmak doğduğum büyüdüğüm yerlere faydalı olmak istiyordum.İhtiyacı olana ihtiyaç duyduğunda elimden geleni yapmak istedim ömrüm boyunca.

Bunu başarabildiysem ne mutlu bana. Ama bu kararı tek başıma almadım. Çünkü tek başıma değildim artık.Bir eşim ve çocuklarım vardı.Biz bir aileydik. Kararları birlikte aldık. Onların da her kararda payı vardır.Ama hep olumlu katkı vermişlerdir" dedi.

Okulun temelinin atıldığından bu güne uzun bir süreç geçtiğini ifade eden Yusuf Çapraz, "Ama 4 yıllık fakülteden de kıymetli bir yüksekokul açılması faydalı oldu diye düşünüyorum.

Çünkü artık sadece bilgiyi öğrenmek yeterli değil. Uygulamak, bilgiyi kullanarak üretmek önemli. Bu nedenle öğrencilerimizin uygulamalı bilimler eğitimi ve en bir okulda yetişmesini daha önemli olduğunu düşünüyorum. Genç öğrencilerimize tavsiyem şudur; Yalnızca mezun olmak için çalışmayın. Öğrenmek için, öğrendiklerinizden üretmek için, ürettiklerinizden kazanmak için, kazandıklarınızdan da memlekete faydalı olmak için çalışın. Başlangıçtan itibaren ele alırsak, yüksekokulumuzun yapımına başlanmasında destek veren dönemin Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Osman İnci, faaliyete geçmesinde ve öğrenci alınmasındaki çabaları nedeniyle Rektör Prof. Dr. Enver Duran başta olmak üzere, emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle bir mutluluğu herkesin yaşamasını diliyor, saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Tören, plaket ve teşekkür belgesi verilmesinin ardından kokteyle sona erdi.

Plaket ve teşekkür belgesi alanlar şöyle:

Plaket verilenler: İbrahim Birsel (Volkan Gazetesi Sahibi ve Kurucusu), Yılmaz Özkaya (Medya Gazetesi Sahibi ve Kurucusu), Mehmet Emin Meriç (Gündem Gazetesi Sahibi ve Kurucusu), Feyzullah Aktan (Önder Gazetesi Sahibi ve Kurucusu), Sevtap Engin (Uğur Dershanesi Keşan Şubesi Kurucusu), Mehmet Ali Engin (Uğur Dershanesi Keşan Şubesi Kurucusu), Necmi Kaymaz (Kaymazlar Ticaret adına), Keşan Yükseköğretimi Destekleme ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Şengül Özcan (Dernek adına), Mustafa Şapçı, Prof. Dr. Tarık Şapçı, Hidayet Başar, Dr. Işıl Saygı, Dr. Sedat Saygı, Tolga Mercan, Mustafa Bezbaş (Final Dergisi Dershaneleri Keşan Şubesi Kurucusu), Naci Gülbey, Hüseyin Hüsnü Ödev, Orhan Çelen, Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Temsilcisi, Davut Aydın (S.S. 25 No.lu Keşan Şehiriçi Minibüsçüler Taşıyıcılar Koop. Başkanı), Mak. Müh. Bülent Kumkale, Melih Dinçman, Macide Ergene, Çomerler A.Ş. Behlül Çomer-Yaşar Çomer, Nazife Görgülü (Türkiye Yardım Sevenler Derneği Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı, Fikret Tekin (S.S. 118 No.lu Servis Araçları Koop. Yönetim Kurulu Başkanı), Barış Serin (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı), Ali Ceylan (S.S. Kadıköy Barajı Dokuz Dere Mercan Göletleri Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı), Dr. Ali Haydar Yıldırım (Özel Keşan Hastanesi Başhekimi), Aytekin Süzgün (Süzgünler A.Ş.) Ender Mağden

Teşekkür verilenler: Ender Mağden, Ercan Kula, Topaloğlu Zahire Ticaret Ltd. Şti., Necmettin Balcı, Mustafa Aksal, Hüseyin Küçükgüven, Necmettin Sunar, Akif İnan, Erdinç Selimoğlu, Mehmet Özen Dağtaş, Şaban Narlı, Topçular Tarım Zirai İlaç-Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Reha Ergene, İsa Engin, Nurettin Koyuncu, Mehmet Küçükgüven, Süleyman Kalkan, Metin Yaraman, Ahmet Alkan, Erdoğan Gümülcineli, Sedat Çelik, Mecidiye Belediye Başkanlığı Recep Çınar, Öğr. Gör. Kadriye Ay, Rami Uluz (Atatürkçü Düşünce Derneği Keşan Şube Başkanı), Mim. İlknur Mercan Toptani, Saros Beton A.Ş. Turgay Tarhan, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü Sebahattin Canbakkal, Ayşegül Arslan Aydın (Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü), Keşan Fidanlık Şefliği Özlem Özmen, Kenan Kuru, Mimar Cengiz Babacan, İbrahim Birsel (Orkide Matbaası sahibi), Çiçek Balaban, Metin Çırpan, Ahmet Kumkale, Marmara Cam Mozaik Cemil Arkan, Bülent Gezer, Yalçın Şen, İbrahim Dinç, Levent Solak, Mehmet Yılmaz, Çiğdem Salyam Kırcıoğlu, Tansu Kırcıoğlu, Mustafa Özkan, Caner Kayar (Caner Fotoğrafçılık), Gökhan Pektaş (Kent Fotoğrafçılık), Faruk Kiraz (Kiraz Mobilya), Ali Emirden, Recep Demirci, Ahmet Keleşoğlu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title