Yüzüne Saplanan Metal Parçasıyla 58 Yıl Yaşadı
Denizli'de, bel fıtığı şikayetiyle hastaneye giden Rukiye Dinger'in MR'ının çekileceği sırada, 58 yıldır yüzünde 1 santimetrelik demir parçasıyla yaşadığı ortaya çıktı.
Denizli'de, bel fıtığı şikayetiyle hastanaye giden 61 yaşındaki Rukiye Dinger'in MR'ının çekileceği sırada, 58 yıldır yüzünde 1 santimetrelik demir parçasıyla yaşadığı ortaya çıktı. Dinger'in yüzüne, 3 yaşındayken bir komşusu odun kırarken saplanan ve o dönemin şartlarında farkedilmeyip, atılan dikişin altında kaldığı belirlenen metal parçası, ameliyatla alındı.
Emekli bankacı Rukiye Dinger 1958 yılında üç yaşındayken, Acıpayam İlçesi'nde komşusunun odun kırmasını izlediği sırada fırlayan bir metal parçası yüzünün sol tarafına isabet etti. O sırada yüzünde kanama olan ve derisi açılan Dinger, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. O zamanki imkanlarla yüzüne giren metal parçası fark edilmeyen Dinger'in yarasına dikiş atılıp, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. İki çocuk annesi Dinger, yüzündeki metal parçasını hiç fark etmedi ve 58 yıl boyunca bununla yaşadı.
MR ÇEKİLİRKEN FARK EDİLDİ
Belindeki fıtık nedeniyle iki hafta önce hastaneye giden Rukiye Dinger'e MR çekilmesine karar verildi. MR cihazı çalıştırıldığı anda manyetik çekim nedeniyle Dinger'in yüzündeki metal parça hareket edip, acı vermeye başladı. MR çekimi iptal edilen Rukiye Dinger, daha sonra Özel Sağlık Hastanesi'ne başvurarak Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Ali Yüksel'e muayene oldu. Önce elle muayene eden Dr. Yüksel, metal parçayı fark edip tomografi çekimi istedi. Radyoloji Uzmanı Dr. Nuri Başgün tarafından yapılan tomografi çekiminin ardından Dinger'in yüzünde, derinin altında 1 santimetre uzunluğundaki metal parçası belirlendi.
OPERASYONLA ÇIKARILDI
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Ali Yüksel, tarafından lokal anestesiyle ameliyata alınan Dinger'in yüzündeki metal parçası 58 yıl sonra çıkarılarak, estetik dikiş atıldı. Rukiye Dinger, yüzünde metal parçasının olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Şimdiye kadar yüzümdeki metal parçasını hiç fark etmedim. Ameliyatla metal çıkarıldı ve şimdi daha iyiyim. 58 yıl boyunca onunla yaşamışım." dedi.
KBB Uzmanı Opr. Dr. Ali Yüksel ise, nadir vakalardan biriyle karşılaştığını belirterek, "Hastamızın lokal anestesiyle ameliyatını yaptık ve metal parçasından kurtardık. Kısa sürede de taburcu ettik. MR çekimi sırasında güçlü bir manyetik çekim olur o yüzden hastamızın yüzündeki metal parçası hareket etmiş, bu çekimler sırasında dikkatli olmak gerekiyor." diye konuştu.