Haberler

Zafer Bayramı Londra'da Kutlandı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Zafer Bayramı'nın 90.yıldönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü dolayısıyla bir resepsiyon düzenledi.

Büyükelçiliğin rezidansında gerçekleşen resepsiyona, Londra'daki Türk sivil toplum örgütü temsilcileri, Londra'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri Ateşe ve yüksek rütbeli askerlerle çok sayıda yabancı büyükelçilik mensubu ve gazeteciler katıldı.

Büyükelçi Ünal Çeviköz, resepsiyonda yaptığı konuşmada 90. yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos'un Türkiye Cumhuriyeti tarihi için önemine işaret etti. Çeviköz, "30 Ağustos bizim için bir dönüm noktasıdır. Ulusal Kurtuluş mücadelemizin sonu ve cumhuriyetin bir uvertürüdür denilebilir. 30 Ağustos ile birlikte Atatürk ve silah arkadaşları cumhuriyetimizin ilanını hazırlamış olduklarını söylemişlerdir. Ben 30 Ağustos'u fevkalede önemli bir tarih olarak görüyorum. Herkesin de bu tarihin önemini idrak ettiği kanaatindeyim diye konuştu.

Büyükelçi Çeviköz konuşmasının ardından Silahlı Kuvvetler Günü olarak da kutlanan 30 Ağustos'ta, geleneği bozmayarak Londra'da görev yapan askeri ateşelerin terfileri için kısa bir tören düzenledi.

Ünal Çeviköz, Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Ateşesi Yarbay Erdinç Kocayanak ile Hava Ateşesi Ömer Özkan'ın albaylığa yükselişleri dolayısıyla rütbelerini taktı.

Resepsiyonda Deniz Kurmay Binbaşı Erkan Erdem, Deniz Kurmay Binbaşı İsa Aydın, Hava Ateşesi Albay Ömer Özkan, Kara Ateşesi Albay Erdinç Kocayanak, Deniz Kurmay Albay Hakan Ercan, Deniz Kurmay Binbaşı Erdinç Sancar, Deniz Kurmay Binbaşı Erkan Erdem, Deniz Kurmay Binbaşı Volkan Duman ve Deniz Kurmay Binbaşı Eyüp Uyanık törenin ardından Büyükelçi Çeviköz ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Londra Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title