Haberler

Zirvedeki Kadınlar Sabancı Üniversitesi'nde

Güncelleme:
Abone Ol

Sabancı Üniversitesi, "Genç KAGİDER Günleri"nin ilkine evsahipliği yaptı.

KAGİDER'in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) "Genç KAGİDER Günleri"nin ilk etkinliği, 21 Şubat Salı günü Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampüsünde düzenlendi. Etkinliğe, AvivaSA CEO'su Meral Eredenk, Milli Basketbolcu Yasemin Horasan, genç ve erişkin psikiyatrisi Prof. Dr. Bengi Semerci, KAGİDER Başkan Yardımcısı Selma Akdoğan, Pınar Kapralı Görsev, Piraye Antika ve Serhat Görgün katıldı.

Sabancı Üniversitesi, 21 Şubat 2012 Salı günü "Genç KAGİDER Günleri" etkinliğine evsahipliği yaptı. "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, İleri Toplum, Gelişen Türkiye" teması ve JP Morgan desteği ile hayata geçirilen projenin ilk adımı Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampüsünde atıldı. Yaklaşık 200 üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlik, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Forumu'nun evsahipliğinde gerçekleşti.

Anne ne kadar güçlü olursa yetiştirdiği çocuk da özgüvene sahip olur

Etkinlik, Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Burcu Taşoluk'un hoş geldiniz konuşması ile başladı. Film gösteriminin ardından, KAGİDER Başkan Yardımcısı Selma Akdoğan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Akdoğan konuşmasında, kadın girişimciliğini geliştirmenin yanı sıra, kadının sosyal ve ekonomik konumunu güçlendirmenin öneminden bahsetti. Genç KAGİDER Günleri Projesi hakkında da bilgi veren Akdoğan, ilkini Sabancı Üniversitesi'nde gerçekleştirdikleri projeyi toplamda 10 üniversitede yapmayı planladıklarını söyledi. Proje kapsamında, profesyonel yönetici, girişimci, sosyolog ve psikologların katılımıyla toplantıları sürdüreceklerini belirten Akdoğan, farklı iş kollarını da gençlere tanıtacaklarını söyledi. Selma Akdoğan sözlerine son verirken "Anne ne kadar güçlü olursa yetiştirdiği çocuk da özgüvene sahip olur. Ekonomik gücünüz elinizde olursa, üretken birey olarak daha çok saygı görürsünüz ve kendinize daha çok saygı duyarsınız" dedi.

Evlilik ve annelik kariyer değildir

Selma Akdoğan'ın ardından söz alan çocuk, genç ve erişkin psikiyatrisi Prof. Dr. Bengi Semerci "Kadınların Ekonomik Hayata Katılımının Topluma Etkileri" başlıklı bir konuşma yaptı. Kadının işgücüne katılımının öneminden bahseden Prof. Dr. Bengi Semerci, kız çocuklarına evlenmenin bir kariyer olduğunun öğretildiğinin altını çizerken, "En önemli görevlerinin evlenmek ve çocuk doğurmak olduğunu düşünüyorlar" dedi. Evlilik ve anneliğin bir kariyer olmadığını vurgulayan Prof.Dr. Semerci, çalışan kadına "zavallı mecbur" gözüyle bakıldığını ifade etti. Çalışma dünyasının erkek dünyası olarak görüldüğünü belirten Prof. Dr. Semerci, "İnsan olmak, çalışmak, başarılı olmak iş dünyasında başarılı olmak için yeterli" dedi.

Moderatörlüğünü Selma Akdoğan'ın üstlendiği panelde, AvivaSA CEO'su Meral Eredenk, Prof. Dr. Bengi Semerci, Milli Basketbolcu Yasemin Horasan ve Galata Business Angels'den Serhat Görgün konuşmacı oldular. Meral Eredenk gençlere hayatı sadece evlilik veya sadece iş veya sadece eğlence olarak görmemeleri gerektiğini, hayatı denge üzerinde götürmek gerektiğini söyledi. Özellikle diplomalı kadınların iş hayatına katılımının önemine değinen Meral Eredenk, "Siz bu ülkenin en değerli kaynaklarısınız. Bunu israf etmemek lazım" dedi.

Serhat Görgün konuşmasında Türkiye'nin gelişimi için girişimciliğin öneminden bahsederken, kadın girişimcilerin rolünün önemine de değindi. Görgün, "Türkiye ilerlemek istiyorsa teknolojiye önem vermeli, kadın girişimciye destek verilmeli" dedi.

Panelde söz alan Yasemin Horasan, bir basketbolcu olarak kendi kendinin şirketini yönettiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Hiç ara vermeden çalışan bir sporcu kadını temsilen panele katıldığını belirten Horasan, kendisinin bir anlamda, performansını en üst düzeyde tutmak için birçok insana istihdam sağlayan bir şirket olduğunu belirtti. Basketbolun kendisine sorumluluk alma, risk yönetimi, kriz karşısında manevra kabiliyeti kazandırdığını belirten Horasan, bu birikimin hayatının ileriki dönemlerinde de faydasını göreceğine inandığını belirtti.

Panelin ardından, Pınar Kapralı Görsev "İlk Fikrim İlk Girişimim" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Pınar Kapralı Görsev sunumunda girişimcilik ile ilgili gençleri bilgilendirdi. Soru cevap kısmında ise gençlerden gelen soruları iş ortağı Piraye Antika ile birlikte yanıtladı. Pınar Kapralı Görsev sunumunda, girişimciliğin beş şartı, başarılı girişimlerin formülü, bir girişime nasıl başlanmalı, fikir ve ekip, iş modeli ve uygulama, iş planı oluşturma konularında bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Bengi Semerci Horasan Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title