Haberler

Zkü'de Mezuniyet Coşkusu

Abone Ol

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan öğrenciler, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde kep atarak mezuniyeti kutladı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde eğitimini tamamlayan öğrenciler, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde kep atarak mezuniyeti kutladı.

Kozlu Belediyesi Şehir Stadı'nda düzenlenen ZKÜ'nün 2010-2011 Akademik Yılı mezuniyet törenine Vali Erdal Ata, TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bilgi çağı olarak adlandırılan bugünün dünyasının en önemli sermayesinin iyi yetişmiş genç nesil olduğunu söyledi.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Özer, "Sizler, üzerinize düşen tüm görevleri yerine getirerek zorlu sınavın ardından başarıyla mezun olmaya hak kazandınız. Asıl sınavınız şimdi başlıyor. Başarıyı yakalamak ve ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize inanıyorum. Türkiye'nin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma sahip olmasında en önemli görevin sizlere düştüğünü ve bizlerin umudu olduğunuzu unutmayın. Atatürk'ün sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenerek gelecek kuşaklara taşınması için eleştirel düşünme sistemine sahip, farklı görüş ve düşüncelere saygılı, demokrasiye gönülden bağlı ve toplumumuza değer katan bireyler olacağınıza inancım tam"dedi.

Konuşmaların ardından bölümünü birincilikle bitiren Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü öğrencisi Dilek Köksal'a hediyesini Vali Erdal Ata verdi. Fakülte ve bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi. Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nu dereceyle bitiren öğrencilere ödülü, okulu yaptıran hayırsever iş adamı Ahmet Erdoğan verdi. Erdoğan, daha sonra kendisine tezahüratta bulunan öğrencilerin yanına gitti. Öğrencilerin elini öptüğü Erdoğan duygusal anlar yaşadı.

ZKÜ Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından öğrencilere diplomaları verildi. Ardından mezun olan 2 bin 24 öğrenci, sahanın ortasında toplanıp 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde hep birlikte keplerini atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Güncel Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title