Haberler

Zonguldak Huzurevinde Kalan Emekli Vali Şoförünü Dolandırdılar

Abone Ol

Huzurevinde kalan emekli vali şoförünü dolandırdılarZONGULDAK'ta 4 eski valinin makam şoförlüğünü yaptıktan sonra 1997'de emekli olan ve 2015 yılında huzurevine yerleşen 66 yaşındaki Müjdat Yaman, huzurevi sakinlerini ziyaret bahanesiyle yanına gelip tanıştığı Y.Ç.

Huzurevinde kalan emekli vali şoförünü dolandırdılar

ZONGULDAK'ta 4 eski valinin makam şoförlüğünü yaptıktan sonra 1997'de emekli olan ve 2015 yılında huzurevine yerleşen 66 yaşındaki Müjdat Yaman, huzurevi sakinlerini ziyaret bahanesiyle yanına gelip tanıştığı Y.Ç. hakkında kendisini dolandırdığı, şikayetçi olmaması için de bağ evine kaçırıp dövdüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Eski Zonguldak Valileri Nevzat Ayaz, Galip Demirel, Tevfik Başakar ve Saim Çotur'un makam şoförlüğünü yapan Müjdat Yaman, 1997'de emekli olduktan sonra eşi ve 2 çocuğundan ayrı yaşamaya başladı. Müjdat Yaman, 2015 yılında Çaycuma Huzurevi'ne yerleşti. Müjdat Yaman, aynı yıl Nisan ayında huzurevi sakinlerini ziyarete gelen Y.Ç. ile tanıştı. Müjdat Yaman, iddiaya göre sürekli kendisini ziyaret eden, dışarıya çıkarıp yemek yediren ve bu şekilde güvenini kazanan Y.Ç. tarafından dolandırıldı.

'NE İŞİN VAR HUZUREVİNDE DİYEREK KANDIRDILAR'

Olayla ilgili Devrek Polis Merkezi'ne giderek şikayette bulunan Müjdat Yaman, ifadesinde başına gelenleri şöyle anlattı:

"Y.Ç. birgün beni evine götürdü. Burada doğu kökenli 4 arkadaşı ile tanıştırdı. Bana, 'Sen nüfus kağıdını ver, sana ev konusunda yardımcı olacağız. Ne işin va senin huzurevinde? İhtiyaçlarını karşılayacağız' diyerek bir sürü vaadde bulunarak kimliğimi aldılar. Bu arada ne olduğunu bilmediğim 2-3 evrak imzalattılar. Y.Ç. sonra beni İzmir'e götürdü. Sonra orada benim adıma mobilya ve kömür alımı yapılmış. Şahsıma imzalar attırılmış ve ben bu şekilde borçlandırılmışım. Sonra tekrar huzurevine döndüm ben."

'BAĞ EVİNE KAÇIRIP DÖDÜLER'

Y.Ç.'nin bir süre sonra da gezdirmek için kendisini Bursa'ya götürdüğünü anlatan Yaman şöyle devam etti:

"Burada Y.Ç. bana, 'Bu benim babamın kimliği. Sana da benziyor. Git şu bankaya parayı çek gel' dedi. Ben de bankaya girdim ve kimlikteki şahıs olarak tanıtarak 10 bin TL çektim. Bankadakiler şüphelenmişler. Polis geldi. Yanımdaki 4 doğu kökenli kişiyle yakalandık. Y.Ç. kaçtı. Bursa'da cezaevinde 6 ay yattım. Çıktığımda maaşımda azalma fark ettim. En son geçen Şubat ayında maaşımı çekmek için bankaya gittiğimde hesapta hiç para yoktu. Banka görevlileri maaşıma haciz konulduğunu, yaklaşık 60 bin TL borcum olduğunu söyledi. Yaptığım araştırmada İzmir, Yalova, Bursa'da icra dairelerinde dosyalarım olduğunu, maaşla ilgili muvafakat yapıldığını tespit ettim. Ben kimseye muvafakatname vermedim. Bunlar sahte düzenlenmiş belgeler. Mart ayında Y.Ç.'ye telefonla ulaştım ve şikayetçi olacağımı söyledim. Nisan ayında beni Devrek'ten aldılar ve bir eve götürüp bana işkence yaptılar. Kaçarak kurtuldum. Sonra bana paramı vereceğini söyledi. Hatta 25 bin TL'lik senet verdi. Ama senedin günü geçmesine rağmen ödemedi. Şikayetçiyim."

Cezaevinden çıktıktan sonra parası olmadığı için huzurevine gitmedini, Devrek'te kendisine işadamı Nusret Sarı'nın sahip çıktığını ve otele yerleştirdiğini söyleyen Müjdat Yaman, "Bu dolandırıcıların yüzünden cezaevine girdim. Cezaevi nedir bilmedim hayatım boyunca. Bunların yakanlanmasını istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık, Yaman'ın şikayeti üzerine 'Dolandırıcılık', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla soruşturma başlatırken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Müjdat Yaman'ın izin alarak huzurevinden ayrıldığını, cezaevine girince kaydının silindiğini, çıktıktan sonra da tekrar başvuru yapılmadığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Ayaz Zonguldak Devrek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title