Haberler

Zonguldak'ta 2013 Bütçesi Protesto Edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Zonguldak'ta, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na bağlı BES Şubesi üyesi bir grup memur, 2013 bütçesini protesto etti.

Zonguldak'ta, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şubesi üyesi bir grup memur, TBMM'de görüşmeleri süren 2013 bütçesini basın açıklamasıyla protesto etti.

Gazipaşa Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişi, 'Emeğimize, onurumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz', yazılı dövizlerle Madenci Anıtı'na kadar yürüdü. BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, 2013 yılı bütçe görüşmelerinin bugün son bulacağını hatırlattı. Ülkenin emekçilerinin ve yoksullarının taleplerinin yok sayıldığını, hatta kazanılmış hakların kaldırılmaya çalışıldığını, bunun karşılığında bütçenin önemli bir bölümünün askeri harcamalara ve faiz ödemelerine ayrıldığını savunan Çetin, "Biz taleplerimizi bildirdik. Ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmemesi, çalışanların emekli olmasının önünde en büyük engeldir" dedi.

Basın açıklamasının ardından sloganlarla bir süre protestolarını sürdüren grup, daha sonra dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anıl Çetin Zonguldak Gazipaşa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title