Haberler

Zonguldak - Yök Başkanı Özcan: ´Birbirinin Kopyası Üniversite İstemiyorum´

Abone Ol

Yüksek Öğretim Kurulu (yök) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Birbirinin Karbon Kopyası Üniversiteler İstemediğini Belirterek, "her Zaman Farklılık Yaratılmalı" Dedi. Prof. Dr. Özcan, Yeni Kurulacak 7 Üniversitenin Sadece Lisans Üstü Eğitim Vereceğini, Üniversitelerin Öğretim Üyesi İhtiyacını da Bu Şekilde Kapatacaklarını Söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, birbirinin karbon kopyası üniversiteler istemediğini belirterek, "Her zaman farklılık yaratılmalı" dedi. Prof. Dr. Özcan, yeni kurulacak 7 üniversitenin sadece lisans üstü eğitim vereceğini, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını da bu şekilde kapatacaklarını söyledi.

Çacuma'da, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Meslek Yüksekokulu bünyesinde yaptırılan spor salonunun açılış töreni ile Yurtbay Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yaptıracağı Sakine- Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Prof. Dr. Özcan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, eski TBMM Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Yurtbay Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Girgin ile öğretim üyeleri katıldı.

Önce, 999 bin TL'ye mal olan ve 8 ayda tamamlanan spor salonunun açılışı yapıldı. Burada konuşan YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan, bir tesis yapmanın, okul yapmanın bazen yeterli olmayabileceğini, bir şekilde farklılık yaratmak gerektiğini söyledi. ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'den, yapılacak araştırma merkezinin Hacettepe Üniversitesi'nin araştırma merkezi gibi olacağını öğrendiğini belirten Prof.Dr. Özcan, "Bence Hacettepe'den daha iyi olmalı. Bir şekilde fark yaratmamız lazım. Fark yaratmazsak o zaman ülkemize, ekonomiye katma değeri azalıyor" dedi.

Bu tür hayırların yapıldığı illerde üniversitelerin geliştiğini belirten, Konya ve Kayseri'deki üniversiteleri örnek gösteren Prof. Dr. Özcan, "Halkla üniversiteler bütünleştiği zaman, hayırseverlerimiz yüksek öğretime el attığı zaman, sonrası fevkalade oluyor. Ümit ediyorum çok yakın zamanda Türkiye bu yolu daha fazla işletecek, üniversitelerimiz özlediğimiz seviyeye gelecektir. Tek isteğim bu konuda üniversitelerimizin birbirinin karbon kopyası olmaması. Her zaman bir farklılık yaratılmalı" diye konuştu.

Son zamanlarda Türkiye'de belli konular üzerine odaklaşmış üniversiteler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Prof.Dr. Özcan, "7 üniversitenin bu anlamda özelliği sadece lisans üstü eğitim verecek olmasıdır. Yeni açılan üniversitelerimize öğretim üyesi bulabilmek için, yetiştirebilmek için böyle bir yola başvurduk. Onların hepsi belirli alanlarda, konuları farklı olmak şartıyla sadece lisans ve doktora öğrencisi yetiştirecekler ve ihtiyaç duyulan üniversitelerimize bu elit öğrencilerimizi mezun ettikten sonra yollayacağız ve öğretim üyesi ihtiyacımızı bu şekilde kapatacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından spor salonunun açılışı yapıldı. Salonu gezen Prof. Dr. Özcan, Vali Ata ve Köksal Toptan, potaya basket atmayı denedi. İlk atışında isabet kaydeden Prof. Dr. Özcan, başarısız olan Toptan'a yeniden denemesi konusunda ısrar etti. Ancak Toptan başka atış yapmadı.

Daha sonra Yurtbay Seramik Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Girgin'in, anneannesi Sakine ve dedesi Şevki Yurtbay adına yine Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde yaptıracağı araştırma merkezinin temeli atıldı. Gıda üzerine kurulacak olan araştırma merkezinin 16 laboratuvar ve 4 derslikten oluşacağı, kısa sürede de tamamlanacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title