Haberler

Zonguldaklılar Yayla Şenliğinde Buluştular

Abone Ol

10. Karaelmas Festivali Etkinlikleri Kapsamında Karadeniz Yayla Şenlikleri Yapıldı. Şenlikten Bir Gün Önce Keneye Karşı İlaçlanan Yeşillik Alanda Vatandaşlar Çıplak Ayak Horon Oynadı.

10. Karaelmas Festivali etkinlikleri kapsamında Karadeniz Yayla Şenlikleri yapıldı. Şenlikten bir gün önce keneye karşı ilaçlanan yeşillik alanda vatandaşlar çıplak ayak horon oynadı.

Zonguldak Belediyesi ve Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen "Karadeniz Yayla Şenlikleri", Zonguldak'ın Karaman beldesi Çayköy 100. Yıl Egemenlik Parkı'nda yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Zonguldak Halk Oyunları ekibi tarafından gösterilerin sunulduğu şenlikte, Karadenizli sanatçılar da seslendirdiği eserlerle katılımcıları coşturdu. Şenliğe katılan Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, eşi Sevgi Gonca ve kızı Gizem Gonca, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Denizer vatandaşlarla birlikte horon oynadı.

Şenliklerin yapılacağı yeşil alan Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından kene vakalarına karşı bir gün önceden ilaçlandı. Havanın çok sıcak olması nedeniyle bazı vatandaşların şemsiye getirerek güneşten korunmaya çalışması dikkat çekti. Bazı vatandaşlar ise ayakkabılarını çıkarıp çıplak ayakla horon oynadı.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adil Bahadır'a festivale katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

(ET-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title