Haberler

Zoopark'ta Kar Altında Ballı Bisküvi Keyfi...(Özel Haber)

Abone Ol

Yoğun kar yağışı sebebiyle beyaza bürünen Bursa Hayvanat Bahçesi sakinleri karın tadını çıkardı.

Yoğun kar yağışı sebebiyle beyaza bürünen Bursa Hayvanat Bahçesi sakinleri karın tadını çıkardı. Maymunlar kendilerine atılan muzu kapmak için yarışırken, sıcak çöl iklimine alışkın olan develer ise karın keyfini çıkardı. İlk defa karı gören yavru babunlar ise annelerinin sırtına yapışarak kendilerine verilen muzlardan payını aldı. Hayvanat Bahçesinin yeni sakinleri lemurlar ise daldan dala atlayarak kışın tadını çıkardı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Zoopark, yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Hayvanat bahçesinin bazı sakinleri karın tadını çıkarırken, birçok hayvan kaloriferli barınakları olmasına rağmen karda dolaşmayı tercih etti.

Hayvanat bahçesinde kalan hayvanlar için soğuk havalarda enerji veren özel menü hazırlandı. Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki lemurlar ballı bisküvi beslenirken, maymunlar muzun yanında pasta

börek tüketti. Karla ilk defa tanışan yavru babunlar annelerinin sırtına yapıştı. Hayvanat Bahçesi'nde en çok ilgi gören bölüm olan maymunlar adasında babunlar, kar yağışı altında temiz havaya çıkıp oksijen depoladı. Sıcak iklim hayvanı olarak bilinen develer ise yağan kara rağmen kendilerine ayrılan alanda gezmeyi tercih etti. Yaklaşık 10 santim kara aldırış etmeyen develer, alışık olmadıkları karın keyfini çıkardı. Balıkla beslenen pelikanlar ise enerji depoladı.

Hayvanat Bahçesi görevlilerinden Veteriner Hekim Nalan Ertaş, hayvanların kış şartlarında beslenmeleriyle ilgili bilgi verdi. Kar yağışı ile birlikte hayvanat bahçesi sakinlerinin tamamının dışarı çıktığını söyleyen Ertaş, "Bu enerji açığını kapamak için bahçemizde zooteknistlerimiz tarafından özel beslenme programı hazırlanır. Kışın yüksek enerjili bu programda hayvanların en sevdiği menü ballı ekmektir. Maymunlar ise muzun yanında pasta, börek, çörekler ile mutlu olurlar. Ot ile beslenen geyik, ceylan, zebra, lama koyun ve keçilerimizin de menüleri havuç, elma ve kışa özel enerjisi yüksek pelet yemler ile zenginleştirilmektedir. Su kuşlarımızın da soğuk suda üşümemesi için besin miktarları artırılmaktadır" dedi.

(ET-İHS

22.12.2012 09: 28: 58

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title