Haberler

Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat

Güncelleme:
Abone Ol

Adnan Öztekin, 'Ülke genelinde kayıtları incelediğimizde 2012 yılında 13 milyon 863 bin araç trafik sigortası yaptırdığını görüyoruz.

Sigorta Uzmanı, Ekonomist Adnan Öztekin, ikinci el araç alacakların mağdur olmamaları için mutlaka satın alınan aracın yeni yapılacak olan zorunlu trafik sigortasını tek ve esas işi sigortacılık olan acentelere yaptırması gerektiğine dikkat çekti.

Sigortasız Araç Hiçbir Hak Talep Edemez

Sigorta Uzmanı-Ekonomist Adnan Öztekin, 'Ülke genelinde kayıtları incelediğimizde 2012 yılında 13 milyon 863 bin araç trafik sigortası yaptırdığını görüyoruz. Bu rakamlara bakarak ülkemizde trafik sigortası yapılması zorunlu olmasına rağmen bu konuya yeterli önem gösterilmediğini söyleyebiliriz. Unutulmamalıdır ki, kazalarda sigortasız araç sahipleri büyük maddi külfet yaşıyor. Trafik kazasına sebep olan aracı sigortasız olan sürücü, hiçbir hak talep edemediği gibi üçüncü kişiye verdiği zarardan ötürü 250 bin TL'ye kadar tazminat ödemek zorunda kalabiliyor' dedi.

Bu Sorun En Kısa Zamanda Çözülmeli

Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER) tarafından hazırlanan rapora göre ülke genelinde trafikte 17 milyon civarında araç bulunduğuna dikkat çeken Öztekin, Yasalarımıza göre, ülkemizde trafiğe çıkan her aracın Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yapması gerekiyor. Ne yazık ki bazı araçlar, gerek araç sahiplerinin ihmali, bilgisizliği ya da sigorta primi ödemek istememesi sebebiyle ya da kamu denetimlerinin yetersizliği nedeniyle sigortasız trafikte seyretmektedir. Bu büyük bir tehlikeye davetiyedir aslında. Bu nedenle bu sorun kanayan yaraya dönüşmeden en kısa zamanda çözülmelidir' dedi.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Satın alınan araca Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nın mevzuatlara uygun ve de tek ve esas işi sigortacılık olan acentelere yaptırması çok önemli olduğunu dile getiren Sigorta Uzmanı ve Ekonomist Adnan Öztekin, vatandaşları mağdur olmamaları için sigorta yaptırırken dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıraladı;

-Sigorta poliçenizi düzenleyen kişilere doğru ve tam bilgi veriniz

-Poliçenizi mutlaka okuyunuz

-Sigorta genel şartlarını inceleyiniz

-Sigorta teminatının kapsamını tam olarak inceleyiniz

-Sigorta poliçesinde yer alan özel şartları inceleyiniz

-Sigorta poliçesi hakkında her türlü konuyu sigorta sözleşmesini düzenleyen kişilere sormaktan kaçınmayınız

-Poliçenizin prim tutarını/ücretini mutlaka ödeyiniz

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adnan Öztekin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title