1 Nisan şakaları: En güzel ve komik 1 Nisan şakaları nelerdir? Arkadaşa, sevgiliye, dosta yapılan 1 Nisan şakaları! 1 Nisan esprileri!
1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan günü kutlanır. Genelde şaka gününde insanların birbirine şaka yapması gelenek haline gelmiştir. 1 Nisan şakaları nelerdir? En güzel 1 Nisan şakaları! 1 Nisan 2021 şakaları! 1 Nisan'da kimlere şaka yapılır? Sevgiliye 1 Nisan şakaları! 1 Nisan şaka önerileri nelerdir? 1 Nisan şakaları: En güzel ve komik 1 Nisan şakaları nelerdir? Arkadaşa, sevgiliye, dosta yapılan 1 Nisan şakaları!
1 Nisan günü sevgiliye 1 nisan şakaları, anneye ve babaya 1 Nisan şakaları, arkadaşa 1 Nisan şakaları, dosta 1 Nisan şakaları, akrabaya 1 Nisan şakaları araştırılıyor. Sizlere birbirinden ilginç, komik, eğlenceli 1 Nisan esprilerini paylaşacağız. 1 Nisan şakalarına ve esprilerine haberimizden bakabilirsiniz.
EN GÜZEL 1 NİSAN ŞAKALARI
Birbirinden güzel 1 Nisan şakalarına aşağıdan bakabilirsiniz. 1 Nisan şakaları: En güzel ve komik 1 Nisan şakaları nelerdir? Arkadaşa, sevgiliye, dosta yapılan 1 Nisan şakaları! 1 Nisan esprileri! 1 Nisan esprileri nelerdir?
KARTON KUTU VE SU DOLU BALON
Karton bir kutu bulunur içine son raddeye kadar sisirilmis su dolu balon konur.Yüksekçe bir yerden gözümüze kestirdiğimiz kurbana su kutuyu tutar mısın denir. Sonra seyreyleyin gümbürtüyü. Balon patlar kutunun deliklerinden sular boşalır. Olay hos bir kovalamacayla son bulur.
DİŞ MACUNLU BİSKÜVİ
Bir paket kremali bisküvi alinir. Bir kac biskuvi ortadan bolunur ve kremalari alinir yerine dis macunu sikilir.Sirasi ile pakete bir dis macunlu bir normal biskuvu ust uste dizilir. Saka yapilacak arkadasin yanina gelindiginde bir tane agzimiza atariz sonra arkadasa ikram ederiz. Dogal olarak bööööoo bu ne bicim buskivi diyecektir. Siz durumu caktirmadan ne olmus gayet güzel deyip siradaki normal bisküviyide aziniza atarsiniz. Bir daha dene deyip siradaki öbür bisküviyi de tekrar ikram edersiniz.
KLASİK KALABALIK ORTAM ŞAKALARI
Kalabalikta yapilan sakalar vardir. Bunlar klasiklesmis sakalar olsa da bir bahsedelim. üç dört kisi bir araya gelinir, kalabalik bir sokakta yürümeye baslanir tam birileriyle karsilasildigi zaman sanki önünde ip varmis da sanki üzerinden geçiliyormus gibi bacaklar kaldirilir. Cok kisi olmasi inandiriciligi arttirir.Ya da ip yerine sanki bir sey varmis gibi bir yerde bir noktaya odaklanarak ayni anda bakilir. Bu arada saka yapilan kisilerin tepkisini gözlemlemek için bir kisi görevlendirilir. Hep birlikte yukari bir yere bakmak da olabilir ancak çok bilinen bir sakadir
BOYALI DÜRBÜN
Bu sakayi bilmeyen birini bulursaniz uygulayabilirsiniz. Bir borunun agiz kismi siyaha boyanir.Uygulama alaninda kendiniz gözünüze degdirmeden bakarsiniz. Aaa! ne enteresan bir de sen baksana sundan dersiniz. O kisi alir bakar "ee ne olmus bir sey yok ki" der fakat gözünün etrafindaki halkadan habersizdir. Bu sakayi birde recel sürerek deneyin isterseniz o da cok hos olur.
SICAK ÇAY BARDAĞI
Az bilinen bir sakadir bu. Masada oturuyorsunuzdur. Bir bardak cay ya da su gelmistir. Yoksa gidip alin gelmesini beklemeyin. Kurbana denir ki iki basparmağını masanin kenarina koyacaksin ben de bardagi iki parmaginin üstüne koyacagim hadi bakalim devirmeden alabilecekmisin. Tamam demesi için degisik gaz vermeler de yapilabilir. Bardagi koyun o biraz ugrasacak ve alamayacak hadi çek sunu diyecek. Siz ise tabiki çekmeyeceksiniz, çekip gideceksiniz o ise çirpinip duracak.
KİBRİT KUTUSUNDA TÜYLÜ CİSİM
Kirbit kutusunun içerisine siyah tüylü küçük bir iplik yumagi koyacaksiniz. Buna ince görünmez bir sicim baglayip alttan cevirerek kirbit kutusunun en uzak kosesine bantla yapistiracaksiniz. Kirbit kutusunu açarken ip siyah yumagi çekecektir. Ve böylece yumak kutudan firlayan acaip bir böcek hissi verecektir. Uygulamasi size kalmis. Not: yumak içerden kutuya takilmasin diye köseye ucgen bir rampa kurulmasi faydali olur 1 nisan şakaları
PÖRTLEYEN MANDALİN
Mandalina altindan para büyüklügünde kucuk bir kapak açilir. Kapak daha sonra yerine yerlestirilecegi için dikkatli kesilmelidir. Bu delikten içerideki etli meyva kismi çay kasigi yada baska bir sey yardimiyla itinayla çikarilir. Içerideki bosluga mayonez, reçel ya da un gibi seyler doldurulur. Kapak uygun bir sekilde yapistirilir.(Belli olmayacak sekilde turuncu bir iplikle bir kaç yerden dikilebilir). Kurban mandalinayi soymak için eliyle bir basinç uygular bu basinç meyvayi portlatip içini disina çikarir.
FOTOMONTAJ
Tanidigimiz birini fotografi varsa bundan iyi bir fotokopi alip gazetenin orta sayfalarindaki haberlere fotomontaj yapariz. Sonra gazeteyi onun okumasini saglariz bir yandan da kenarda durup ne yapacagina bakariz. Iyi uygulandigi taktirde çok eglendirici olur bu saka.
BİRBİRİNDEN KOMİK 1 NİSAN ŞAKALARI VE ESPRİLERİ
- Orta boy soğanları çikolata ile kaplayabilirsiniz. Ardından arkadaşınıza ikram edebilirsiniz...
- Ofisin ortasına salıncak kurabilirsiniz!
- Arkadaşınızın klavyesindeki harfleri söküp yerlerini karıştırabilirsiniz!
- Yumurtaları haşladıktan sonra sarılarını çıkarıp yerine tereyağı koyabilirsiniz..
- Kapı tokmağının denk geleceği yere korna koyarak oldukça gürültülü bir şaka yapabilirsiniz...
- Ofis koltuklarını silikon köpükle kaplayabilir ve 1 Nisan şakası yapabilirsiniz.
NOT = 1 nisan şakaları yaparken dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.
1 NİSAN ŞAKA GÜNÜ NEDİR?
1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan günü kutlanır. Genelde şaka gününde insanların birbirine şaka yapması gelenek haline gelmiştir.
Nisan 1 şakası hakkında farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler bulunmaktadır.
Fransa (Poisson d'avril - Nisan Balığı) : 1564 yılında Fransa kralı IX. Charles yılbaşını 1 Nisan'dan 1 Ocağa aldırır. Bu arada 1 Nisan'ı sene başı olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir. 1 Nisan'ı yılbaşı kabul edenlere ise "Nisan Balığı" adı verilir
İngiltere - April Fools' Day - Nisan Aptallar Günü
İskoçya - Gowk veya Cuckoo günü
1 NİSAN GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Nisan 1 veya Nisan Balığı, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde tanınmaktadır. Nisan 1 ile ilgili başka bir efsane de Pagan kültüründe 1 Nisan'da kutlanan Fous bayramıdır. Antik Roma'da Hilarya adıyla benzer bir bayram da kutlanmaktadır. Hindistan'da ise bu bayram 31 Mart'ta Holi adıyla kutlanmaktadır.
1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a "aptallar günü" adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kültürlerinin bir parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya bir şaka günü olarak yayıldı.
1 Nisan Gündem Güncel Haberler
Türkiye'nin konuştuğu isim cami bahçesinde abdest alırken görüntülendi
Yılmaz "Bugünkü kadar enflasyonu konuşmayacağız" diyerek tarih verdi
Almanya'da Noel pazarına aracıyla dalan saldırganın kim olduğu ortaya çıktı
İki ilde fuhuş operasyonu: 6 kişi tutuklandı, 10 kadın kurtarıldı
Cep telefonu ve araç satışlarında taksit sürelerinin değişmesi Resmi Gazete'de
Almanya'da noel pazarını kana bulayan saldırı anı