Ahmet Karadağ kimdir? İYİ Parti Manisa Şehzadeler Belediye Başkan adayı Ahmet Karadağ kimdir?
İYİ Parti'nin aday tanıtım toplantıları ile yeni 31 Mart 2024 yerel seçim adaylarını açıklamaya devam ediyor. Peki, Ahmet Karadağ kimdir? İYİ Parti Manisa Şehzadeler Belediye Başkan adayı Ahmet Karadağ kimdir?
İyi Parti'nin birçok şehirdeki belediye başkan adayları belli oldu. Peki, Ahmet Karadağ kimdir? İYİ Parti Manisa Şehzadeler Belediye Başkan adayı Ahmet Karadağ kimdir?
İYİ PARTİ MANİSA ŞEHZADELER ADAYI KİM?
İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ oldu.
AHMET KARADAĞ KİMDİR?
1986 Manisa Şehzadeler'de (Sancaklı İğdecik) doğdu. Lisans eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi'nde İşletme üzerine, Yüksek Lisans Eğitimini Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde Yerel Yönetimler üzerine tamamladı. Gözde Şirketler Grubu'nda yöneticilik yapmaktadır. Manisa Kent Konseyi Başkanlığı (2018-2022) Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği (2020-2022) görevlerinde bulunmuştur. Çeşitli spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapmıştır. Halen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Denetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Ahmet Karadağ evli ve iki çocuk babasıdır.
İYİ PARTİ HAKKINDA
İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM'de 38 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener'dir.
Parti, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Rize, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır. MHP'nin 2017 anayasa referandumunda 'Evet' oyu çağrısı ve partinin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkan getirmek için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikri ortaya çıktı. Siyasi yorumculara göre parti genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye'nin Batı Bloku'nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.
Parti, özellikle parlamenter sistem ve yargının ve diğer kurumların bütünlüğünü koruması konusuna büyük önem vermektedir. Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetine muhalif olan sağcı seçmenler için "alternatif bir kapı" olarak yorumlanmıştır.