Haberler

Biden adaylıktan çekildi mi? Joe Biden ABD Başkanlık adaylığından çekilecek mi?

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Donald Trump'la canlı yayındaki düelloda sergilediği performans soru işaretlerini artırırken, Biden'ın başkanlık yarışından çekilebileceği öne sürüldü. Peki, Biden adaylıktan çekildi mi?

Biden adaylıktan çekildi mi? ABD Başkanı Joe Biden'ın, Donald Trump'la canlı yayındaki düelloda sergilediği performans soru işaretlerini artırırken, Biden'ın başkanlık yarışından çekilebileceği öne sürüldü. Peki, Biden adaylıktan çekildi mi? Detaylar!

BIDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Seçimler öncesi Donald Trump'la canlı yayındaki düelloda performansı tartışmalara yol açan ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekileceği iddia edildi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre konuya ilişkin gazetecilerin sorusuna, "Kesinlikle hayır." yanıtını verdi.

BIDEN'DAN TRUMP'A KARŞI ZAYIF PERFORMANS

Kameralar önünde sık sık garip davranışlar sergileyen ABD Başkanı Joe Biden'ın ilerleyen yaşı bir kez ülkenin bir numaralı gündem maddesi oldu. Geçtiğimiz günlerde seçimlerdeki rakibi eski Başkan Donald Trump ile canlı yayında düelloya çıkan Biden'ın zayıf performansı tartışmalara neden oldu.

"BAŞKANLIK YARIŞINDAN ÇEKİLEBİLİR" İDDİASI

Biden'ın başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edilirken, konuya ilişkin Beyaz Saray'dan net açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Biden'ın münazara günü soğuk algınlığı geçirdiğini, bu nedenle sesinin kısık olduğunu ve seyahatleri nedeniyle jet-lagin de etkisi bulunduğunu dile getiren Jean-Pierre, Başkan'ın canlı yayın tartışmasıyla ilgili "İyi bir gece geçirmedi." değerlendirmesini yaptı.

"KESİNLİKLE HAYIR"

Jean-Pierre, Biden'ın başkanlık yarışından çekilip çekilmeyeceğine ilişkin sorulara "Kesinlikle hayır." yanıtını verdi. Jean-Pierre, bunların bir "bahane" olmadığını belirterek, "Biz çok iyi bir münazara gerçekleşmediğinin farkındayız. Bunu açıklamak istedik." dedi.

CANLI YAYINDAKİ PERFORMANSI TARTIŞMALARA YOL AÇMIŞTI

ABD'de, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaşmıştı.

Biden, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek performans sergileyememiş, program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Demokrat Partili kesimden ve Biden'ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından Biden'a "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrısı yapılmıştı.

Biden ise sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul ederek Trump'a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu belirtmiş ve yarıştan çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Donald Trump Joe Biden Futbol Gündem Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ChatGPT çöktü mü? OPENAI ChatGPT ne zaman açılacak? ChatGPT neden açılmıyor 6 Temmuz 2024? KYK yazın yatıyor mu? KYK bursu yaz tatilinde veriliyor mu? Altın gol ne zaman kalktı? 6 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Temmuz 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı?Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 6 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Temmuz Deprem Raporları: İstanbul, Ankara ve İzmir'deki Deprem Aktiviteleri 6 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Temmuz 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Temmuz Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Admira Wacker hangi ülkenin takımı, hangi ligde oyuyor? Admira Wacker Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? 6 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title