Haberler

Bilişim Uzmanı Deniz Unay, Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlamasını değerlendirdi

Güncelleme:
Abone Ol

Bilişim Uzmanı Deniz Unay, Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasını Haberler.com stüdyosunda değerlendirdi. Unay, cihazların patlama sebebinin aşırı ısınma ve piller olduğunu belirtti. Ayrıca, cihazların eş zamanlı patlamasının sebebinin uzaktan gönderilen bir yazılım güncellemesi veya veri paketi olabileceğini ifade etti.

Bilişim Uzmanı Deniz Unay, Haberler.com stüdyosunda Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasını sunucu Melis Yaşar'a değerlendirdi.

"SALDIRIDA PATLAYAN ASLINDA PİLLERDİ"

"Bugün geldiğimiz teknolojide cep telefonları belirli bir ısı seviyesini geçtiğinde otomatik kapanıyor. Daha önce de bazı telefon markalarının ısınarak patladığı için uçaklara alınmadığı bile hatırlayabiliriz. Dolayısıyla bu saldırıda patlayan aslında pillerdi. Saldırıda bu cihazlar nasıl eş zamanlı patladığını sorarsak bir ihtimalden bahsedebiliriz. Bu ihtimal, cihazlara yönelik bir yazılım güncelleme veya bir veri paketi yükleme şeklinde uzaktan bir gönderim olabilir."

Haberler.com / Berkan Tayfun - Gündem

Yazılım Gündem Lübnan İsrail Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title