Haberler

Burdur Sağlık İçin Yürüdüler

Abone Ol

Tüm dünyada 10 Ekim'de kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Tüm dünyada 10 Ekim'de kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sedat Kavas, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, sağlık çalışanları, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi görev vatandaşlar katıldı. Kahvaltı ile başlayan etkinlik, orman içerisinde yapılan yürüyüş ve kültür fizik hareketleriyle devam etti. Merkezde tedavi gören hastalar, yaklaşık 3 km'lik doğa yürüyüşü yaptı. Yürüyüş, hastaların söylediği şarkı ve türkülerle renklendi.

10 Ekim'in Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak kutlandığını kaydeden Sedat Kavas, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı açıklarken sadece beden veya psikoloji olarak değil, sosyal sağlığa da önem verdiğini söyledi. Kavas, Sosyal sağlık da ruh sağlığı da sağlık bütününün bir parçası. Bunlar ihmal edilemez. Burdur Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'mizde 1 yıldan bu yana hastanemizde yatışı yapılıp tedavi edildikten sonra taburcu olan hastalarımızın topluma kazandırılması, toplumla diyaloglarının artırılması için etkinlikler yapılıyor. Bugünkü etkinliğimiz de bunlardan biri dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sevinç Sütlü Burdur Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title