Haberler

Cher kimdir? Cherilyn Sarkisian kaç yaşında, nereli? (Victoria's Secret Fashion Show)

Güncelleme:
Abone Ol

Cher, asıl adıyla Cherilyn Sarkisian, dünya çapında tanınan bir pop ikonudur. Kendisi Amerikalı bir şarkıcı, aktris ve televizyon kişiliğidir. Cher'in yaşamı, kariyeri ve kökeni hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Cher, asıl adıyla Cherilyn Sarkisian, dünya çapında tanınan bir pop ikonudur ve müzik, sinema ve televizyon alanlarındaki başarılarıyla tanınıyor. 20 Mayıs 1946'da Kaliforniya'nın El Centro şehrinde doğan Cher, kariyeri boyunca hem müzikal yetenekleri hem de etkileyici sahne kişiliği ile büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır. Peki, Cher kimdir? Cherilyn Sarkisian kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde...

CHER KİMDİR?

Cher (doğum adıyla Cherilyn Sarkisian; 20 Mayıs 1946, El Centro, Kaliforniya), Amerikalı bir şarkıcı, oyuncu ve televizyon kişiliği olarak dünya çapında tanınan bir sanatçıdır. Kariyeri boyunca müzik, sinema ve televizyon dünyasında sayısız başarıya imza atan Cher, pop kültürünün en ikonik isimlerinden biri haline gelmiştir.

Cher, 20 Mayıs 1946'da Kaliforniya'nın El Centro şehrinde Cherilyn Sarkisian ismiyle doğdu. Babası John Sarkisian, Amerikalı Ermeni kökenli bir kamyon şoförüydü ve hayatı boyunca uyuşturucu ve kumar sorunlarıyla mücadele etti. Annesi Georgia Holt ise İrlandalı, İngiliz, Alman ve Cherokee kökenlerine sahip olduğunu iddia eden eski bir model ve emekli bir aktristir. Cher henüz bebekken babası çoğu zaman evde değildi ve anne-babası Cher on aylıkken boşandı. Annesi daha sonra oyuncu John Southall ile evlendi ve Cher'in üvey kız kardeşi Georganne dünyaya geldi.

Cher, müzik kariyerine 16 yaşında başladı ve o dönemdeki sevgilisi Sonny Bono aracılığıyla ünlü yapımcı Phil Spector ile tanıştı. Hollywood'da çeşitli kayıtlarda vokalist olarak yer aldıktan sonra, 1960'ların başında "Ringo, I Love You" isimli ilk teklisini yayımladı. Ancak, asıl çıkışını Sonny Bono ile 1964 yılında gerçekleştirdiği işbirlikleriyle yaptı.

1965 yılında Sonny Bono ile birlikte çıkardıkları Look at Us albümü, Amerikan müzik listelerinde ikinci sıraya kadar yükseldi ve bu başarı Cher'i daha geniş bir kitleye tanıttı. Aynı dönemde televizyon programlarında da yer almaya başlayan Cher, 1970'lerde CBS televizyonunda yayınlanan Sonny and Cher Live adlı şov programıyla büyük bir üne kavuştu. Bu program, Cher'i televizyon dünyasının da vazgeçilmez isimlerinden biri haline getirdi.

Cher kimdir? Cherilyn Sarkisian kaç yaşında, nereli? (Victoria's Secret Fashion Show)Cher

VICTORIA'S SECRET FASHION SHOW KİM KONSER VERECEK?

Victoria's Secret Show'da, 80'ler ve 90'ların efsanevi ismi Cher, Güney Afrikalı sanatçı Tyla ve K-Pop fenomeni Lisa performans sergileyecek.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Amerika Birleşik Devletleri Cherilyn Sarkisian Gündem News Kültür Sanat Gündem Magazin Ünlüler Dünya Müzik Cher Ünlüler Müzik Gündem Magazin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title