Haberler

Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat neden hapisten çıktı?

Güncelleme:
Abone Ol

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın kara para akladığı gerekçesiyle yargılandığı davada flaş bir gelişme yaşandı. Dilan Polat'ın cezaevinden çıkıp çıkmadığı merak ediliyor. Mahkeme, 40 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Dilan Polat hakkında tahliye kararı verdi. Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat neden hapisten çıktı?

Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi. Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, son aylık tutukluluk değerlendirmesine yaptıkları itirazın kabul edildiğini açıkladı. Horoz, mahkemenin Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanması yönünde karar aldığını belirtti. Peki, Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat neden hapisten çıktı? İşte detaylar...

DİLAN POLAT CEZAEVİNDEN ÇIKTI MI?

Tutuklu sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın tahliyesine karar verildi. Polat, tutuksuz yargılanacak.

Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat neden hapisten çıktı?Dilan Polat

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023'te ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı. Hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat neden hapisten çıktı?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sosyal Medya Gündem Dilan Polat Mahkeme 3-sayfa Magazin Güncel Hukuk Medya Hukuk 3.Sayfa Gündem Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title